Det kan være meget overvældende pludselig at skulle starte på et nyt studie og især, hvis det også betyder, at du skal flytte i en ny lejlighed. Måske er det første gang, at du flytter hjemmefra, eller også skal du flytte for at komme tættere på dit studie. Ligemeget hvad, er det en stor ting, der pludselig sker, og det er mange nye ting på én gang. Hvis det er første gang, at du flytter hjemmefra, er der mange ting der skal købes ind, og det kan godt blive meget dyrt, hvis ikke du er opmærksom. Hvad kan du gøre for at spare nogle penge?

Køb brugte møbler

At købe brugte møbler gør, at du kan spare en masse penge i dit budget. Det kan være meget dyrt at flytte, fordi du ikke bare skal til at betale en højere leje, fordi du måske har været nødsaget til at flytte mod storbyerne, men du skal også betale depositum. Alt dette kan faktisk tage alle penge på opsparingen, men du skal jo have nogle møbler i din lejlighed og generelle ting, som du skal bruge i f.eks. køkkenet. Du kan finde brugte møbler mange steder på internettet, og det kan du også nemt gøre på facebook. Økonomisk kan det være hårdt med mange udgifter på en gang, men der findes banker som automatisk samler lån for dig. Det kan hjælpe din økonomi for en stund, hvis du virkelig er et sted, hvor du trænger til det.

Madbudget

Et madbudget er et must, når du lige er flyttet til en ny by og skal til at ordne alt det selv. Et nyt studie giver også nye bekendtskaber, og det kan godt være, at de bekendtskaber giver mange aftener nede på en café, og derfor er det endnu mere vigtigt at have et madbudget som du overholder. Ellers ender du med at stå midt på måneden uden nogle penge, og så bliver det virkelig svært at få alting til at hænge sammen. Det er selvfølgelig vigtigt med et godt socialt liv, men du kan foreslå aftensmad hjemme nogle aftener for at lette økonomien.

Brugte studiebøger

Studiebøger kan også vælte et helt budget, hvis du ikke i forvejen har mange penge tilbage af din SU. Derfor er det en god idé at finde studiebøger brugt, og det kan de fleste studiebøger.