En du ved at vokse ud af dit hjem? Og ønsker du at sælge det? Så er der mange veje at gå, hvor ejendomsmæglervejen er den mest almindelige. Men har du mod på det, kan du selv sælge dit hus og dermed undgå udgifterne til en ejendomsmægler.

Vi kigger nærmere på, hvad du skal huske, når du vil sælge dit hus selv.

Gør huset indbydende

Det er vigtigt, at ens hus virker så indbydende som muligt. Hvis det virker snavset, tilgroet eller har et dårlig indeklima, vil folk formentlig vende om på hælen og gå. Det er virkelig svært at se sit drømmehjem for sig, hvis lærredet er beskidt. Så ryd op og ryd ud. Få det hele til at se præsentabelt ud, så folk føler sig velkomne.

Du må heller ikke glemme at give haven en overhaling. Slå græsset, beskær vildtvoksende grene og ryd op i haven, så det fremstår på bedste vis. Og har du hund? Så fjern for guds skyld eventuelle efterladenskaber, så mulige købere ikke får en ekstra hilsen med sig hjem.

Opret en Facebookside

Hvis du selv står for hussalget, kan du med fordel oprette en Facebookside til formålet. Vi kan ikke komme uden om, at gode billeder sælger. Hvis du selv har et godt kamera og flair for at tage billeder, kan du selv stå for opgaven med at tage billeder af huset. Ellers bør du alliere dig med en professionel fotograf, der kan tage nogle gode billeder af dit hjem.

På siden kan du opsætte din salgsopstilling med al nødvendig information, så det er tilgængeligt for brugerne. Her beskriver du boligen og området så godt som muligt. Inddrag alle de ejendomsoplysninger, du har.

Med en Facebookside kan du også lettere kommunikere med eventuelle købere, ligesom du kan slå løbende information op på siden. Eksempelvis vedrørende datoer for åbent hus og lignende. Dertil kan du betale dig fra at få dine opslag vist på potentielle kunders profiler.

Allier dig med en advokat til det praktiske

Når man skal sælge sit hus, er der en del formalia, der skal falde på plads. Der skal indhentes en del dokumenter, ligesom forsikringer og ejerskifte skal være i orden. Denne del kræver formentlig professionel hjælp.

Så opsøg fagmænd inden for området, og få dem til at opstille alt det juridiske, så intet i hussalget bliver overladt til tilfældighederne. Du skulle nødig stå tilbage med et erstatningskrav, fordi du har været sjusket med dit forarbejde eller ikke haft kompetencerne til at sætte dig ordentlig ind i problematikkerne.