Sommeren er så småt ved at være over os, og vejret følger heldigvis med. Vi danskere har derfor lyst til at spendere de fleste af vores vågne timer udendørs for at få det meste ud af det gode vejr, når nu det endelig er her. Det er dog bare ikke lige så skønt at nyde solskinnet i en tilgroet have, hvor græsset ikke er slået eller på en ustabil terrasse med rådne brædder. Så hvis du gerne vil have udskiftet din halvgamle terrasse, eller hvis du blot ønsker dig en helt ny terrasse, fordi du endnu ikke har anskaffet dig en, så læs med i artiklen her. Vi vil nemlig give dig nogle gode råd til, hvordan du bygger din egen træterrasse.

Bestil materialer online

Det kan måske lyde overvældende og lidt svært at skulle bygge en ny træterrasse fra bunden, men med den rette guide og et par hænder skruet godt på, så kan det ikke gå helt galt. Det kræver blot lidt tålmodighed, men hvis du er skarp og arbejder effektivt, så kan du rent faktisk bygge en mindre terrasse på blot én weekend. Hvis du er hurtig til at bestille dine materialer, kan du altså have bygget din nye terrasse, inden denne uge er omme. En god idé er at køb terrassebrædder online, fordi der findes en række forskellige typer terrassebrædder på nettet. Du kan derfor nemt finde den type træsort, imprægnering og størrelse, som du ønsker til netop din drømmeterrasse, og du kan blive guidet gennem de mange forskellige muligheder, der eksisterer på markedet.

Skitsér terrassen

Det er også en god idé at udarbejde en skitse af terrassen, før du går i krig med at bygge den. På den måde er det nemmere at planlægge selve placeringen af terrassen, hvor du netop bør tage højde for, om du vil have morgen- eller aftensol med mulighed for delvis skygge eller blot sol hele dagen. Du skal i samme ombæring også overveje, hvor der er bedst mulighed for læ til de blæsende danske sommerdage. Det er derfor værd at bruge lidt tid på at skitsere, hvor du ønsker, at terrassen skal være, og hvordan den skal se ud. På den måde er det også nemmere at beregne, hvor meget materiale og hvor mange brædder, du skal bruge.

Placér brædderne korrekt

Når du endelig skal placere terrassebrædderne, så skal du huske på, at det er dem, der udgør hele terrassens udseende. Det er derfor vigtigt, at du får placeret brædderne lige og lader buerne i årringene vende opad. Dette er både for det æstetiske udtryk, men det er også for at skabe de bedste forudsætninger for, at terrassen kan klare både regn- og blæsevejr.