Sikkerheden i vores hjem er ikke noget, vi skal tage let på. Indbrudstyverier er stigende, så det er vigtigt at være opmærksom på om dit hus eller lejlighed er sikret. Du har måske allerede taget forholdsregler som f.eks. at installere et alarmsystem eller anskaffe dig en hund til beskyttelse, men der er mange flere måder, hvorpå du kan beskytte dit hus mod indbrud.

Installere et sikkerhedssystem

Har du ikke gjort det endnu, så er det god idé at anskaffe en alarm til dit hjem. De fleste indbrudstyve forsøger at undgå huse med sikkerhedssystemer, da de er mere tilbøjelige til at blive fanget, hvis der er installeret et, så det virker afskrækkende mod kriminalitet. Hvis du har mulighed for at få installeret en alarm i dit hus, så udnyt dette. 

Lad hjemmets udvendige lys være tændt om natten

Det er en god idé at lade lyset udenfor dit hjem være tændt om natten. Det vil gøre det sværere for folk, der forsøger at bryde ind i dit hus, da det skarpe lys gør dem meget lettere at få øje på. Du bør også overveje at installere bevægelsessensorbelysning eller sikkerhedskameraer uden for din ejendom, så du kan se, hvad der foregår, selv på en mørk vinternat.

Få en dørtelefon til hoveddøren

En af de bedste måder at sikre dit hjem på er ved at installere en dørtelefon foran huset. Med en dørtelefon kan du se, hvem der er ved døren, før du åbner den, så hvis en mistænkelig person banker på, kan du bare blive inde og holde dem ude. Dørtelefoner er også gode for personer med handicap, da de vil kunne svare uden at skulle bevæge sig ud for at åbne op når der kommer gæster på besøg.

Sørg for, at alle vinduer og døre er låst, også når du er hjemme

Det er nemt at få den vane at åbne døren uden at tjekke, om den er låst, men du bør altid huske at kontrollere, at alle døre og vinduer er lukkede, når du er indendørs. Selv med en alarm på plads kan nogen bryde ind gennem et vindue eller smadre en af dine ubeskyttede udvendige døre. Dette gælder i endnu højere grad, når du er på ferie eller til jul, hvor der tit er mange indbrud der sker.

Sæt bevægelsesfølsomme projektører op omkring din ejendom for at afskrække potentielle indbrudstyve 

Bevægelsesfølsomt projektørlys kan være en god måde at afskrække indbrudstyve fra din ejendom på. Hvis du har et udendørs område, hvor potentielle indbrudstyve kan gemme sig, f.eks. bag store træer eller under buske og hække, er det muligt, at de kan støde på lyset, når de forsøger at bryde ind i dit hjem. Dette vil få dem til at tro, at nogen er hjemme, og vil derfor lade dit hjem være i fred.

Sæt værdigenstande i pengeskabe eller lås dem væk på høje steder, hvor potentielle tyve ikke kan nå dem

Det er også en god idé at gemme værdigenstande, der er let tilgængelige, væk. Det gælder f.eks. kontanter, smykker og dyr teknologi som bærbare computere eller videospilkonsoller. Det er de første ting, som indbrudstyvene går efter, når de bryder ind i dit hjem, så hvis du ønsker at beholde dem, er det bedst at gemme dem et sted hvor de er svære at komme til, når nogen har travlt med at tømme dit hjem.