Hvis du skal holde fest, middagsselskab, eller hvis du bare gerne vil gøre lidt ekstra ud af borddækningen, skal du huske servietterne. Servietfoldning kan være med til at få servietterne på bordet til faktisk at pynte, fordi man således kan se, at du har gjort noget ekstra ud af borddækningen. Derudover er servietfoldning vigtig, fordi servietfoldningen kan tilpasses, så servietterne passer til det arrangement, du skal holde. Herunder har vi samlet 10 af de mest populære slags servietfoldning, så du lettere og hurtigere kan folde dine servietter, så de passer til det udtryk eller tema, du vil lave.

1. Hjertet

Med denne servietfoldning, kan du folde din serviet om til et hjerte. Denne slags servietfoldning egner sig særdeles godt til bryllupsfesten eller -receptionen, eller til en anden begivenhed, hvor kærligheden er i fokus.

2. Rosen

Hvis du tør at kaste dig ud i en lidt mere avanceret servietfoldning, kan du med fordel tage et kig på rosen her. Rosen er forholdsvis svær at folde, men resultatet af servietfoldningen bliver til gengæld også noget helt ekstravagant. Rosen er ideel til langt de fleste begivenheder, hvor en flot serviet kan pynte på tallerkenen.

3. Sommerfuglen

Hvis du skal holde en sommerfest eller en fest for pigerne, kan du overveje at pynte bordet med servietter, der er foldet som sommerfugle. Resultatet af denne servietfoldning er flot og ekstravagant, men selve servietfoldningen er nemmere, end rosen eksempelvis er.

4. Biskop Hatten

Biskop hatten kræver en relativ simpel servietfoldning. Det er forholdsvist nemt at folde servietterne rigtigt, og du kan folde servietterne i god tid. Hvis du blot venter med at folde servietterne helt ud, til kort før dine gæster kommer, vil servietterne kunne stå flot hele aftenen. Servietfoldningen er meget klassisk, og derfor kan den bruges til enhver begivenhed.

5. Lyset

Hvis du folder dine servietter som lys, vil du få noget højde på din borddækning. Dette klæder langt de fleste borde. Servietfoldning som lys kan bruges til mange forskellige begivenheder, eksempelvis en julefest eller julefrokost.

6. Paradisfuglen

Med denne servietfoldning får du gjort dine servietter meget elegante at se på. Med Paradisfuglen kan du give bordet et mere let og elegant udtryk, hvilket egner sig til specielle begivenheder. Du kan eksempelvis bruge Paradisfuglen til bryllup, konfirmation eller en rund fødselsdag.

7. Ahornbladet

Skal du afholde en påskefrokost eller et middagsselskab, hvor du gerne vil gøre mere ud af borddækningen, kan du med fordel se nærmere på denne servietfoldning. Ahornbladet ser meget sofistikeret ud, og servietten kan ligeledes være med til at sætte højde på borddækningen.

8. Bestik pungen

Bestikpungen er en meget klassisk og simpel servietfoldning. Det er forholdsvist nemt at folde servietten, som den skal være, men alligevel kan servietten pynte på bordet. Denne servietfoldning egner sig til de mindre ekstravagante begivenheder på grund af sit simple udtryk. Den egner sig dog alligevel til det meste, fordi den er så klassisk og tidløs.

9. Elegance

Som navnet på servietfoldningen antyder, så kan Elegancefoldningen bringe noget elegant med sig til bordet. Det er en ekstravagant servietfoldning, som ser meget eksklusiv ud. Derfor er det også ideel at folde dine servietter på denne måde, hvis du skal dække bordet til en helt særlig aften, eksempelvis nytårsaften.

10. Vinglas viften

Vinglas viften er en simpel servietfoldning, der kan bruges til enhver anledning. Servietterne er hurtige at folde, og de kan i virkeligheden foldes i ethvert glas. Det betyder, at denne servietfoldning faktisk egner sig ligeså godt til børnefødselsdage eller barnedåb som til nytårsaften eller en anden fest.

Vælg de rigtige servietter

Du har nu set ti forskellige måder at folde servietter på. Nu er det altså muligt for dig at gå i krig med din egen servietfoldning. Der findes de svære, de nemme, de ekstravagante og de mere simple. Alle servietfoldningerne kan noget særligt, så du skal bare finde den, der passer bedst til dig og den fest, du skal holde.

Du kan gøre servietfoldningen så nem for dig selv som muligt ved at vælge de rigtige servietter. Der er nemlig stor forskel på, hvor lette servietterne er at folde, samt hvor godt de holder. Som hovedregel kan du gå efter nogle kraftigere servietter. De er som regel lettere at folde, uden de krøller. Derudover holder de lettere på formen – især hvis de skal stå oprejst. Ofte kan du bruge prisen på servietterne som et kendetegn på, hvor gode de er. De helt billige servietter er typisk lidt sværere at folde, selvom de er ligeså gode til deres reelle formål som de dyrere servietter.