Det er mange familiers drøm at kunne renovere et hus, så det bliver, præcist som man ønsker det. Er det en drøm, som har udsigter til at gå i opfyldelse for dig og din familie, så er der også mange svære beslutninger, der skal træffes. Er du i tvivl om, hvordan du finder de rette materialer og de bedste løsninger, når I skal renovere, så kan du få gode råd til netop det her.

Tænk langsigtet

Det kan lyde mærkeligt, at man skal tænke langsigtet, når man også skal sørge for at være i nuet for at kunne træffe gode beslutninger. Dog kan det være en god idé netop at tænke ud i fremtiden, når du vælger og søger efter materialer. Har du små børn, er børnesikringer vigtigt, men der er eksempelvis også mange fordele på sigt ved at vælge holdbare materialer og slidsikre løsninger.

Det er en fordel at indrette tidsløst

Når I skal indrette, skal I naturligvis indrette efter jeres ønske, og hvad I finder pænt. Der er mange boligtendenser, og de ændrer sig ofte, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken retning man skal gå i. Eksempelvis kan det være en fordel at indrette huset tidsløst. På den måde holder indretningsstilen stadig om 5-10 år, hvilket er en stor fordel, hvis I eksempelvis ønsker at sælge huset til den tid.

Overvej din families behov

Husets indretning skal naturligvis afspejle dig og din familie, og det er derfor væsentligt at have din families behov med i overvejelserne, når du skal vælge de bedste løsninger. Har I små børn, er det naturligvis vigtigt med børnesikrede løsninger som beskrevet ovenfor, mens det også er vigtigt at have med i tankerne, at børnene ikke bliver ved med at være små.

Det kan være nemmere at vælge, når man kan røre ved materialerne og mærke dem

Det lyder måske mærkeligt, men i nogle tilfælde kan det være svært at tage stilling til materialevalg, når man sidder bag en skærm og kun kan se et 2D billede. Ofte hjælper det ved at kunne se tingene i virkeligheden, og det kan også være en fordel at kunne røre ved materialerne for at kunne fornemme dem. Dog kan det være tidskrævende, hvis man er i tidspres.

Tag ikke beslutninger alene

Når du ikke er den eneste, der skal bo i huset, er det væsentligt, at resten af familien også er med til at træffe beslutningerne. Du skal nemlig huske på, at du ikke skal tage beslutningerne alene. Det kan være svært at blive enige om materialer, da I kan have forskellige præferencer, men det kan også medvirke til at udvide hinandens holdninger og præferencer.

Søg hjælp hos fagpersoner

Er du i tvivl om noget, eller har du overvejelser om, hvilke materialer der eksempelvis passer bedst til vådrum eller regelmæssigt slid, så kan det være en god idé at tage kontakt til fagpersoner, som kan guide dig videre i processen og give dig de bedste råd og derved guide dig på rette vej.