En have skal passes. Ellers vil du sikkert hurtigt blive træt af den. For alt det, du har i haven, kan nemlig vokse og gro helt ustyrligt, hvis du ikke passer det. Og selvom meningen med en have er at få et lille stykke natur på egen matrikel, så skal det helst være fin og kultiveret natur. Det skal være roligt og behageligt at være derude. Og det kræver altså, at du nogle gange laver lidt havearbejde for at passe haven. Men det betyder ikke, at du behøver at arbejde hårdt for det. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan spare på kræfterne, når du passer haven.

Få en robotplæneklipper

Der er mange ting, du muligvis skal passe i haven. Det vil også være vidt forskelligt, hvad det er fra den ene haveejer til den anden. Men en af de ting, du vil finde i langt de fleste haver, er en græsplæne. Og sådan én skal klippes en gang imellem for ikke at blive alt for vild.

Se udvalget af Husqvarna Automowers, hvis du vil gøre plæneklipningen nemmere for dig selv. For med en robotplæneklipper skal du nemlig ikke selv ud at skubbe til en stor maskine. I stedet vil din plæneklipper klare alt arbejdet for dig, så du kan læne dig tilbage og slappe af.

Når du så vælger din maskine, så skal du blot sørge for at vælge én, der kan klare terrænet i din have.

Vælg en nem hæk

I mange haver finder man også en hæk af en art. Det kan nemlig være en god måde at skærme af ud til vejen eller naboen på. Men også sådan én er man nødt til at passe.

Hvor meget eller hvor lidt du skal passe din hæk, kan dog afhænge af, hvilken type hæk du vælger. For nogle typer vil uden tvivl kræve mere vedligeholdelse end andre.

Til en start kan det være en god idé at gå uden om fyldige hække, der skal klippes helt lige. Ellers kan du godt regne med at skulle trimme den ofte. Derudover kan du gå efter hækketyper, der ikke vokser for hurtigt eller for meget.

Endelig kan du også vælge helt at gå uden om at få en hæk. For det er også muligt at skærme af til omverdenen på andre måder. Det kan du for eksempel gøre ved at få et hegn.