Hvis du har en have, kan du med fordel omdanne en del af til en køkkenhave. Her får du nemlig mulighed for at dyrke din egen mad og er derfor den perfekte hobby. Men det kan virke som et stort projekt. Derfor kan du i denne oversigt få nogle hurtigt tips og idéer, så du kan få den bedste køkkenhave.

Hvordan skal jeg anlægge køkkenhaven?

Inden du begynder at plante frø, skal du beslutte for hvordan køkkenhaven skal anlægges. Prøv at placere den på et sted, som får masser af sol. Undgå derfor steder, hvor der er træer. Derudover bør du placere haven et sted, hvor der ikke er for vindstille. Ja, selv udenfor kan der opstå lommer, hvor luften ikke cirkulerer meget. Dette skaber den perfekte grobund for svampesygdomme, som kan slå dine afgrøder ihjel. Planterkasser er perfekte, hvis du gerne vil hæve urterne fra jorden.

Plant de rigtige ting

Du bestemmer helt selv, hvad du vil plante og afhænger mest af, hvad du kan lide at spise. Nogle planter er dog mere egnede til det danske klima end andre. Du kommer aldrig til at kunne dyrke avocadoer eller saftige appelsiner. Vælg derfor nogle mere hårdføre planter, som f.eks. kartofler, hvis du gerne vil have en masse mad fra haven. Andre nemme planter kunne være salat, gulerødder, rødbeder eller bønner.

Prøv dig frem

Det vigtigste er dog at have det sjovt og prøve dig frem. Hvis en plante ikke producerer mad, så se det som ny viden og ikke som en fiasko. En køkkenhave behøver ikke gøre dig mæt hver dag, så længere du hygger dig i haven.

Husdyr

Du kan også tilføje et hønsebur, hvorfra du kan få æg. Hønsene kan også hjælpe dig af med køkkenrester, da de spiser stort set alt og deres efterladenskaber er fantastisk gødning til dine køkkenhave.