Hvis du ikke allerede har fået klaret havearbejdet, så er det i hvert fald på tide at tænke på det nu. De mange haveplanter kræver en del plads, og det kan betyde, at der skal fjernes en masse i haven som for eksempel bambus, hæk, sten og andre genstridige elementer. Men hvordan sørger man egentlig bedst for det? Skal man bruge hver eneste weekend fra nu og til efter sommerferien på at få ryddet haven – eller findes der en nemmere løsning?

Få hjælp af en sprængningsekspert

Sprængning er blevet benyttet i specielt byggebranchen i mange år til at rive bygninger, konstruktioner, siloer og lignende ned på en hurtig, effektiv og uskadelig måde. Det er dog stadig forholdsvist ukendt i haven. Du kan dog spare mange kræfter og masser af tid ved at få en sprængningsekspert til at hjælpe dig med at sprænge uønskede elementer væk. Det fjerne alt meget effektivt og sikrer også, at de uønskede elementer ikke kommer tilbage.

Sprængning af bambus

Bambus er en genstridig plante, og det kan være meget svært at slippe af med – den er nemlig meget stærk og kraftig, vokser meget tæt og besværligt at komme til. Sprængning som metode kan nemt og hurtigt sprænge busken væk.

Sprængning af bambus fungerer på den måde, at holdet tilser det uønskede bambus, hvorefter der lægges plader, som bliver dækket med et ekstra lag fibertex dug. Når rødderne er, kan busken sprænges i stykker. Herefter skal det hele bare rives sammen og fjernes – og du har nu plads til at plante nyt.

Sprængning af sten

Store sten – specielt sten, der er gravet ned – kan give store problemer, og de kan være svært at komme af med.

Sten kan dog også sprænges væk ved at lægge sprængmåtter og fiberdug til at forhindre, at der flyver fragmenter rundt og udgør en sikkerhedsrisiko. Når sprængningen så er foretaget, skal delene blot fjernes og området er klar til planter.

Begge metoder koster selvfølgelig en lille smule penge, men det sparer tid og kræfter, der kan bruges til plantningen i stedet for.