Skal du i gang med en større renovering af din bolig? En renovering kan føles som en større mundfuld, da det kræver meget planlægning og tid, og du bliver under renoveringsprocessen nødt til at lave om på dine prioriteringer for at nå i mål med et tilfredsstillende resultat. Du skal altid huske på, at det er rammerne for dit hjem, som der skal laves om. Det kan herved være en god ide at få indsigt i, hvordan du planlægger renoveringen af din bolig, hvilket du kan læse mere om her.

Byggetilladelse

Inden du begynder byggeprojektet, skal du have styr på en byggetilladelse. Der er mange renoveringer af bolig, hvor en byggetilladelse ikke er påkrævet, når du blot ændrer på rummene indenfor i boligen. Dog kræves en byggetilladelse, hvis du foretager en udvidelse af boligen. Det er derfor relevant, at du sætter dig ind i dette inden påbegyndelsen af renoveringen for at undgå at komme ud for at stå i en uønsket situation. Det er bedre at tjekke op på tingene inden, end efterfølgende finde ud af, at du har gjort noget forkert.

Plan og budget

Planlægning er nøglen for renovation af en bolig. En plan handler om alt lige fra valg af håndværkere til materiale. Du skal finde ud af, hvor lang tid renoveringen tager herunder hver enkelt opgave. Undervejs kan det være en udfordring af blive boende afhængigt af, hvad I skal have lavet. Skurvogn kan bl.a. være en overvejelse, da du har mulighed for at bo på grunden, og følge med i byggeprojektet samtidig med, at du har mulighed for at få hverdagen til at køre. Find nye fleksible skurvogne til både private og erhverv.

Inden du kan begynde byggeprojektet, er det en god ide at have et budget, som du skal forholde dig til undervejs. Det er vigtigt, når beslutninger tages, at du reflekterer over budgettet, og hvad der er plads til. Sørg for at samle alle udgifter, når du skal planlægge budgettet, da du oveni dette skal tage højde for uforudsete udgifter, som der ofte er i forbindelse med en renovering.