Hvis du gerne vil forlænge dine møblers levetid, skal du naturligvis forsøge at passe så godt på dem som muligt. Det findes der flere metoder til at gøre. Det har nemlig både noget at gøre med blandt andet din boligs tilstand og dine egne vaner.

Undgå for meget fugt i dit hjem

Du passer både på dig selv, dine møbler og din bolig, hvis du undgår et for fugtigt hjem. Hvis der er for meget fugt i dit hjem, kan det nemlig i værste tilfælde udvikle sig til skimmesvamp. Du kan undgå fugt ved at:

  • lufte ud når du f.eks. har været i bad eller laver mad

  • tørre tøj udendørs, eller lufte ud imens du gør det indendørs

  • isolere dit hjem ordentligt, så fugten ikke trænger ind udefra

Skift dine cigaretter ud med en e-cigaret

Hvis der bliver røget cigaretter i dit hjem, kan både møbler, gardiner, vægge, lofter osv. blive misfarvet. Desuden vil røglugten sætte sig i alt. Hvis du gerne vil undgå det, kan du skifte dine cigaretter ud med en e-cigaret. På den måde skåner du din bolig og dine møbler, men det har også den fordel, at:

  • du sparer penge på din rygning i det lange løb

  • du slipper for at genere ikke-rygere med lugten af røg

  • du kan købe nye e-væsker og aromaer, så du ikke kun kan dampe én smag

Skån dine møbler for sollys og fugtighed

Der er flere møbler, der påvirkes af sollys og fugtighed. F.eks. har træmøbler ikke godt af at stå i sollys, da de kan miste deres farve. Desuden bør dine træmøbler ikke stå i nærheden af f.eks. brændeovne eller radiatorer, da temperaturen er med til at nedbringe fugtigheden i træet. Hvis træet får en lav fugtighed, risikerer du, at der kommer revner i dine træmøbler.