Drømmer du om et værksted eller en garage, der fungerer som værksted? Så får du her nogle tips til, hvad du har brug for i dit næste værksted.

Vælg en passende gulvbeklædning

På et værksted er der brug for et gulv, der ikke er sart. Du er nødt til at vælge en gulvbeklædning, der er holdbar og slidstærk. Det er i hvert fald en stor fordel, når du står og arbejder med noget, der ellers godt kan skade et mere sart gulv.

Du kan f.eks. vælge et betongulv, epoxygulv el.lign.

Installér udsugning og ventilation

Alt afhængig af hvad du laver på dit værksted, kan det være en fordel med en udsugning. En udsugning sørger for, at der er en bedre luft og indeklima på dit værksted. Det er vigtigt, når du står og arbejder et sted i flere timer.

Fra Geovent kan du få en udsugning og en tilhørende slangerulle, der holder styr på din udsugningsslange.

Lav et overskueligt opbevaringssystem

På et værksted har du typisk alverdens forskellige ting og sager samlet. Derfor er det en god idé med et overskueligt opbevaringssystem, der gør, at du nemt kan finde dine ting. Et overskueligt system er f.eks. en række metalreoler, hvor du nemt kan se, hvad der ligger hvor. Men til mindre ting er det en fordel med et skuffesystem, hvor du kan sortere dine ting. Uanset hvad gør det dit arbejde nemmere, hvis du har overblik over, hvor dine ting er.

Find en god belysning

Et værksted er et arbejdslokale. Derfor er god belysning essentielt. Det er ikke rart at stå og arbejde i noget lys, der enten er for svagt eller for kraftigt. Du skal derfor finde noget belysning, der er passende og behageligt, men som samtidig er godt og nemt at arbejde i.