Et boligkøb er en stor økonomisk beslutning for rigtig mange mennesker, dette kan gøre skabe en stressende og generelt besværet stemning i familien op til købet, idet mor og far fx nok er lidt mere anspændt en ellers. Ønsker I at undgå denne stress er der nogle ting I kan gøre for at kunne få ro i maven, og komme bedst muligt igennem jeres boligkøb.

Giv jer tid til at finde det helt perfekte hus

At finde det helt rigtige hus, er bestemt ikke nemt. Der er en lang række forskellige ting, som alle skal gå op i en højere enhed for at huset er et hjem for jer. Antal værelser skal være rigtig, antal toiletter skal være rigtig, størrelsen skal være passende, prisen skal være korrekt, måske vil I også have en have eller måske leder I efter noget helt sjette.

Derfor kan det være en rigtig god ide inden I går i gang med at købe og se på huse, at I skriver jer bag øret, at dette er en proces som hurtig kan tage en rum tid, og at det er helt normalt at I leder i flere måneder uden at finde det helt rigtige hus. Husk også at det er sjældent I finder et hus som har alt det I leder, og det kan være nødvendigt at gå på kompromis med forskellige elementer, men disse kan dog typisk udskiftes eller ændres senere.

Sørg for tideligt at få styr på din økonomi og dine finansieringsmuligheder

En af de mest stressende faktorer ved et boligkøb, er det enorme beløb en bolig koster. Det er langt de færreste mennesker som på stående fod har disse summer på bankbogen, og derfor er det for mange også en nødvendighed at tage et boliglån.

Er du også en af de mange som har brug for et boliglån, er det vigtigt at du tideligt tager kontakt til forskellige banker, for at sikre du kan få det bedste lån, med de bedste renter. Der er mange forskellige slags boliglån, og det er vigtigt at tager stilling til om et banklån, realkreditlån eller pantelån er bedst til lige netop dig.

Find en dygtig boligadvokat

Der er mange forskellige grunde til at det er en god ide at få fat i en boligadvokat, når du skal til at købe en bolig. For det første kan selve kontrakten på ofte over 100 sider hurtigt blive meget uoverskuelig for dig at læse, og der er derfor også stor risiko for at du misser nogle vigtige pointer. En advokat kan hjælpe dig til lige netop at være opmærksom på eventuelle problematikker ved kontrakten.

For det andet er det også en fordel at advokaten har rådgivningsansvar, dette sikre for dig som køber af huset, at hvis din advokat overser et vigtigt vilkår eller på andre måder vejleder dig forkert, vil det være din advokat og ikke dig selv som hæfter for denne fejl. Så find din boligadvokat her.