Er du på udkig efter en bolig, der kan give dig alt det, du drømmer om? Desværre kan det hurtigt løbe op i en dyr regning, som du ikke har mulighed for at kunne låne til. Rigtig mange boligkøbere står i det samme dilemma som dig, og derfor kan det være en god idé at kigge nærmere på typehuse, som er særligt populære i disse år.

Et typehus er et arkitekttegnet hus, og du kan derfor være sikker på, at der er taget højde for alle detaljer. En typehus pris kan sådan set variere meget efter flere forskellige faktorer, og derfor kan du skræddersy det til dit budget.

Friheden til at justere på flere parametre

Fordelen ved at ty til et arkitekttegnet typehus er, at skabelonerne allerede er klar til brug, så du kan sætte dine egne individuelle ønsker ind i dén ligning. Listen over ting, der kan præge prisen rummer bl.a.:

  • Materialevalg – vælg imellem både tagtype, mursten og alt derimellem, som måske kan give dig en bedre pris for den færdige bolig.

  • Boligens størrelse – enhver ekstra kvadratmeter er med til at få prisen op, når du bygger dit nye typehus. Derfor handler det om at udnytte pladsen bedst muligt, så du måske kan nøjes med færre kvadratmeter.

  • Geografiske forhold – priserne på både materialer og arbejdskraft varierer imellem de forskellige landsdele.

Penge at spare på beliggenheden

Hvis du er villig til at gå på kompromis med beliggenheden – det behøver ikke at være det store, bare en lille ændring i placeringen af din drømmebolig, så kan der faktisk være mange økonomiske muligheder i det. Ofte vil der være penge at spare, hvis du fx flytter lidt længere væk fra byen, og de penge vil du kunne bruge på en større bolig, bedre materialer eller noget helt tredje.