Det første fremmede eller gæster lægger mærke til når de ser jeres bolig, er dens facade. Af lige netop den grund spiller facaden en stor rolle i deres førstehåndsindtryk af jer og jeres bolig, men også når det kommer til at samlede helhedsindtryk. Derfor er det vigtigt at I aktivt sørger for at passe- samt at vedligeholde jeres boligs facade, for selvom I mest ser jeres bolig indefra, er det stadig noget som tæller når andre mennesker besøger jer. I kan her læse mere om hvad I kan gøre for at forbedre helhedsindtrykket, specifikt i forhold til jeres elskede boligs facade.

Sørg for at få fjernet alger fra facaden og taget

Det første I kan gøre online, er at bestille en algebehandling. Dette er noget I har adgang til uanset hvor i Danmark I er bosat, fx kan I finde algebehandling aarhus her. Fordelen ved en algebehandling er at i først og fremmest ikke selv skal ligge og kravle rundt på jeres hus´ tag, herudover er det også noget som overordnet set gør en stor forskel, idet både facaden og taget vil se ud som nyt.

Gør brug af klatreplanter eller lignede hvis der er større fejl på facaden

En midlertidig måde hvorpå I også kan skjule eventuelle fejl på facaden er ved at gøre brug af klatreplanter. Klatreplanter kan nemlig dække en stor del af jeres facade, og på den måde kan I gemme facadens fejl. Hertil kan krukker og blomster også hjælpe, disse kan dog kun dække mindre fejl.

Du skal også skrive dig bag øret at den bedste løsning mange gange er at få skaden udbedret af en håndværker, især hvis det er noget som påvirker husets effekt og som derfor ikke kun er kosmetisk.

Få malet vinduerne med ny maling

En sidste meget simpel og håndgribelig ting, som kan forny jeres hus´ facade, er at få malet jeres vinduesrammer. Dette er en nem ting, som kan gøre en kæmpe forskel, idet intet ser mere forfaldent ud end maling som er begyndt at famle og falde af.

Har I ekstra maling til overs, og overskuddet til det kan I, i forbindelse med dette projekt også overveje at male jeres skur eller cykelskur. Dette er ikke noget som er på husets facade, men alligevel vil det få det hele til generelt at virke mere nyt og velholdt.