En have kan være meget mere end bare flot at se på, du kan få en hel del ud af din have. Både når det kommer til at genbruge det du har tilovers fra haven, eller når det kommer til at plante grøntsager eller urter.

Anskaf dig en komposter

Der er mange fordele ved en komposter, den er bedre for miljøet, idet det er genbrug på højt plan. Med en komposter kan du nemlig forvandle alt dit haveaffald og andet grønt affald, til kompost. Komposten kan du blande med noget andet jord, og herved får du humus. Ellers kan du også sprede komposten ud, og bruge den til gødning eller til at forbedre jordkvaliteten, idet komposten er meget rig på nærring.

Anlæg en urtehave eller gør plads til grøntsager

En anden måde at få mest muligt ud af din have på, er ved at anlægge en urtehave eller at gøre plads til at du kan dyrke dine egne grøntsager eller bær. På den måde kan du få noget produktivt ud af din have, udover bare at have noget pænt at kigge på. Alt affaldet kan du jo genbruge i din komposter.

Overvej om du kunne få glæde af en flishugger

Mange mennesker har en del haveaffald tilbage, som ikke kan komme i en komposter. Dette kan være alt fra store træstubbe til andet træaffald. Her kan du med en flishugger, formere det ellers ubrugelige træ om til flis, som du med fordel kan ligge ud i dine blomsterbede idet træflis sørger for at bevare jordens fugtighed og derved giver du dine planter mulighed for at bruge jorden helt op til overfladen. Det kan også være svære for ukrudt at vokse op, idet de ikke får noget sollys, herved kan du også spare dig selv for noget arbejde. Du kan finde en flishugger med benzin her.