Det er meget normalt at længes efter frisk luft, når du bor i en lejlighed. Her har du bare ikke en have, som du kan sætte dig ud i, når det er godt vejr. Til gengæld har du en altan, og du kan faktisk få rigtig meget ud af din altan, hvis du bare bruger den ordentligt.

Der findes dog ikke nogen perfekt måde, som bare passer til alle. Altaner er derudover forskellige, og det er ikke sikkert, at du kan alt med netop din altan. Du kan ikke desto mindre få et par tips og tricks til maksimal udnyttelse af din altan i de følgende to afsnit af denne artikel.

Få mere privatliv på altanen

Haver kan oftest lukkes af med en stor hæk eller et højt hegn. Sådan er det ikke, når det kommer til en altan. Du kan dog alligevel sagtens få privatliv på altanen. Dette kan være rart, hvis du gerne vil tage sol uden at føle dig overvåget. Afskærmning giver privatliv på altanen, og dette kan du eksempelvis læse mere om på nettet. Det er nemlig vigtigt, at du finder en type af afskærmning, som passer til lige præcis din altan. Det kunne eksempelvis være en markise, men der findes også andre afskærmningsmuligheder.

Udnyt pladsen på din altan

Altaner kommer i mange forskellige størrelser, men det er dog langt fra alle altaner, der har tilstrækkeligt med plads. Derfor er det vigtigt, at du udnytter pladsen på din altan bedst muligt. Det kan du eksempelvis gøre ved hjælp af et klapbord. Hvis du sætter et klapbord op, kan du nemlig spise og have gæster på altanen, og derefter kan du klappe bordet ned igen. Du kan også have klapbænke, som kan klappes op og ned alt efter situationen. Derudover er altankasser glimrende til at få lidt planter på altanen.