Når kalenderen skifter til forår, og de lunere måneder langsomt indtræder, er det naturligt at rykke udendørs. Uanset om du har en stor have eller en mindre terrasse eller altan, er det skønt at have et fristed, man kan søge hen, når solens varme vælter ind over det danske land. Dog har vinteren ofte sat sit præg på dine udendørsarealer, og derfor kræver de en kærlig hånd, inden du kan indtage dem med en flaske rosé og et spil Yatzy.

I denne artikel kommer vi med en række gode råd til, hvordan du kan gøre din have, terrasse eller altan forårs- og sommerklar. Nogle haver har brug for en grundig tur, mens andre mest af alt har brug for et lille løft. Hvad end du finder dig selv i første eller andet scenarie, vil du med garanti finde inspiration i denne artikel.

Hæng i og hæng ud

Det allerførste, du skal i gang med, er for rigtigt mange det lange, seje stræk, hvor der skal fjernes ukrudt i bede og mellem fliser, fejes, fjernes mos, slås græs og meget mere. Hvis du har en rigtig stor have på flere hundrede kvadratmeter, kan du eventuelt overveje at få et eksternt firma, som beskæftiger sig med gartner- og ejendomsservice, til at stå for det. De har alle de nødvendige maskiner og værktøjer, hvilket ikke bare effektiviserer processen, men typisk også efterlader et lidt pænere resultat, end hvis man selv skulle have gjort det.

Uanset om du selv står for det eller får et eksternt firma til det, handler det i ordets enkleste forstand om at hænge i og hænge ud. Når først du har hængt i og haven er blevet forårs- og sommerklar, kan du bagefter hænge ud i din have med god samvittighed.

Ønsker du en frodig og grøn græsplæne?

Det er de færreste af os, der ikke gerne vil have en flot og frodig grøn græsplæne. Og er du desværre en af dem, som har en græsplæne, der er præget af mos, er drømmen om en smuk grøn græsplæne endnu længere væk. I sådan et tilfælde kan det godt betale sig at så din græsplæne på ny med græsfrø. Der findes mange forskellige græsfrø, og det handler om at finde en type, der passer til din vegetation.

Det giver nemlig ikke mening at så græsfrø, som er egnet til skyggede og våde arealer, på en græsplæne der får sol fra morgen til aften. Det er derfor en rigtig god idé at rådføre dig hos fageksperter, inden du kaster dig ud i at så nyt græs.

Giv din have et pift med planter og nips

Når du endelig har fået klargjort din have og terrasse, kan du langt om længe gå i gang med den sjove del; nemlig indretningen. Her er det kun fantasien, som sætter grænser, og du kan altså indrette din have med alle de nips, planter og havemøbler, du ønsker. Planter og nips som lamper, lanterner og andet er alt sammen med til at skabe en hyggelig atmosfære i din have og på din terrasse.

Plantekasser er utroligt populære i øjeblikket, eftersom de er utroligt nemme at plante i, og de kan ligeledes flyttes rundt efter behov. Har du til gengæld ikke plads til plantekasser, er planteophæng en rigtigt god løsning. Ved at bruge planteophæng udnytter du pladsen fuldt ud, og du får løftet planter og krydderurter op i en højde, hvor du også nemt kan passe og pleje dem.