Et boligkøb er for mange af os en stor ting. Dette skyldes flere forskellige grunde, men primært fordi et boligkøb for mange markerer starten på et nyt kapitel, såsom starten på din egen familie. Yderligere er et boligkøb også en stor økonomisk post langt ud i fremtiden, og derfor er det også klart at langt de fleste har et stort ønske om at alt går så problemfrit som overhovedet muligt. Men desværre er det langtfra altid sådan det går, især hvis der er tale om et nybyggeri, derfor kan det være smart at være forberedt på det værste scenarie.

Sørg for at have læst op på lokalplanen inden du bygger

I tilfælde af at du har investeret i en byggegrund, og har hyret et selskab til at bygge dit hus på grunden. Kan det være en rigtig god idé selv at læse lokalplanen for det område hvor du har købt grunden. Selvom mange har en forventning om at selskabet burde have 100% styr på dette, er det desværre langtfra altid sådan. I lokalplanen er der opgivet hvorvidt der er nogle restriktioner i forhold til byggeriet, altså fx om huset må være i to etager, eller om der er nogle farver eller materialer huset ikke må være bygget i. Derfor er det egentlig også mest ideelt at have styr på denne, inden i køber grunden, for at sikre jer at der ikke er nogle restriktioner, I ikke vil kunne leve med.

Hav en advokat i baghånden i tilfælde af problemer med byggesagen

Der kan i enkelte tilfælde også opstå problemer med det selskab, som skal bygge jeres hus. Her er det rigtigt smart at I, i forvejen har en advokat i baghånden, som har viden om hvordan I bedst håndtere disse problematikker. Du kan finde en advokat til byggesager her.