Bor du i et hjem med større vinduespartier, så er det helt essentielt med gardiner, persienner eller en anden form for solafskærmning. Selvom det, især om vinteren, kan være rart med sollys gennem vinduerne, er det nødvendigt at kunne skærme af.

Der findes naturligvis mange forskellige former for gardiner, der løfter opgaven på forskellige måder. Hvis man stadig gerne vil have lys ind, men blot skærme lidt af for det, er den oplagte løsning, at man vælger persienner. Modsat traditionelle rullegardiner, er det fleksibelt med persienner og du får dermed en langt større kontrol over, hvor meget lys du vil slippe ind. Du kan læse mere om persienner og mulighederne her på Gardinunivers

 Giv din bolig nyt liv med gardiner

Når det kommer til at give ens bolig ny lov, er der mange, der automatisk tænker på at male. Dette er uden tvivl også noget, der er med til give boligen et nyt udtryk. Det giver dog også rigtig meget at skifte gardinerne ud. Derudover har dette en funktion modsat at male, hvilket udelukkende er en kosmetisk ting.

Nogle vil nok argumentere for, at persienner ikke er det mest spændende i hele verden, og derfor ikke giver indtrykket af noget nyt. Her kan man f.eks. vælge at supplere med ”pyntegardiner”. Disse hænger typisk i hver side af vinduespartiet. Nogle vælger dem udelukkende som pynt, hvor de ikke har en funktion udover at være til pynt. Man kan også vælge typer, hvor der kan trækkes for som helt almindelige gardiner og dermed afskærme for solen, men sjældent i samme grad som persienner.

Når man kombinerer persiennerne med f.eks. pyntegardiner, vil man altså kunne skabe et moderne og unikt udtryk, hvor man kan lave nogle lækre farvesammensætninger. Det er samtidig med til at give eksempelvis en stue et helt nyt liv, hvor man ved at have gardiner hængende skaber sammenhæng mellem gulv, væg og loft. Især hvis man har et meget stort vinduesparti med terrassedøre eller lignende, kan disse gardiner være med til at binde stuen sammen.