Er dit hjem også blevet mindre spændende og inspirerende med årene? Så er det måske tid til at undersøge, hvordan du kan friske hjemmet lidt op, så det igen føles som nyt. Læs med her og få tre gode råd til, hvordan du med få simple tiltag kan gøre en stor forskel for hjemmets overordnede udtryk.

Sig ja til farver

Det kan virke grænseoverskridende at ændre på de farver, som hjemmet har haft i mange år, men ved at invitere nye farver ind i indretningen kan du nemt og hurtigt give rummet et helt nyt udtryk. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har evnerne til at male væggene selv, så de står helt skarpt, kan du altid gøre brug af en lokal maler. Bor du eksempelvis i det nordsjællandske, kan du gøre brug af en maler nordsjælland, hvorved du kan være helt sikker på, at du får et resultat af højeste kvalitet. Føler du dig endnu mere modig kan du overveje, om det er et nyt tapet, der vil være det helt rigtige for dit rum. Uanset om du vælger en spændende ny farve eller et mønstret tapet kan du være helt sikker på, at det vil give rummet en helt ny og frisk følelse. 

Inviter nye materialer indenfor

Ligesom både friske farver og mønstre kan forny rummet, kan du ved at invitere nye materialer også føre indretningen i en helt ny retning. Det kan både være ved at trække mere naturlige materialer indenfor, såsom træmøbler eller betonborde, eller det kan være ved at inkludere flere bløde og rolige materialer, såsom linned gardiner eller uldtæpper. Uanset hvilken retning, du ønsker at bevæge dig over mod, kan du ved at skifte ud i de primære materialerne i indretningen hurtigt skabe en helt ny atmosfære i hjemmet.  

Gør indretningen personlig

Hvis du føler, at din indretning er blevet for generisk eller upersonlig, findes der flere simple tiltag du kan gøre, for at få hjemmet til at føles mere unikt. Du kan altid sætte nye personlige billeder på kommoden eller væggen, men hvis det ikke føles helt tilstrækkeligt, er det en rigtig god idé at overveje at kaste dig ud i, at lave nogle indretningsgenstande selv. Det kan måske virke svært at gå til, men det behøver det ikke at være. Lav en keramikskål til nøglerne, en billedvæg der udstråler din personlige stil eller måske endda et plankebord til spisestuen, der passer helt perfekt i størrelsen. Der er uendelige muligheder for at sætte sit eget præg på indretningen, når først man tør at kaste sig ud i det.