Optimering af energi er endnu vigtige i disse dage, hvor verdensbefolkningen stiger for hvert år, der går. Ressourcerne bliver dermed mere og mere kostbar, samtidig med at Jordens miljø er under konstant pres. Man har i de seneste mange år ledt efter alternative energiformer til bl.a. bilbranchen. De naturlige ressourcer, som samfundet benytter sig af, er ikke uendelige, og derfor er det vigtigt, at samfundet gør en samlet indsats for at udvikle bedre energiformer. Danmark er en af de førende lande indenfor vindmølleindustrien, som er en form for energioptimering, idet du kan producere strøm til flere hundredtusind husstande og samtidig genbruge den strøm, der ikke bliver brugt til andre energikilder.

Energi er ikke bare energi

Der findes flere forskellige former for kilder, som kan være med til at optimere energiforbruget i forskellige sammenhænge. Vindmølleindustrien er et af de fokusområder, som Danmark og andre lande skal kigge nærmere på, da potentialet her er enormt og stadig ikke fuldt udnyttet. Den energi, som en vindmølle producerer, bliver ledt ud til mange husstande, og på den måde får du skabt en optimering af den energi, fordi det er billigere for Danmark at benytte sig af vindmøller i forhold til et kraftværk.

Sådan ser bilbranchen ud

I bilbranchen er der et uforløst potentiale i forhold til energioptimering. De primære energikilder til biler er diesel og benzin. I det seneste årti er der kommet en alternativ energikilde til biler, som er hybrid. Denne biltype skal på længere sigt kun være afhængig af strøm, som er billigere og sundere for miljøet, da der ikke udledes så meget CO2. Der skal stadig investeres store summer, så der på længere sigt kun kommer til at være batteridrevet biler på vejene.

Energioptimering tager tid

Energioptimering er ikke omkostningsfrit for samfundet, og derfor skal det være en fælles indsats, at der bliver udviklet alternative energiformer til dagligdagen, så miljøet ikke bliver overbelastet på ressourcer. Store dele af verden er med i denne fællesfront, men der er stadig dele af verden som ikke er hoppet med på dette endnu. Med de nuværende teknologiske muligheder vil samfundet ikke få fordele med det samme ud fra de nuværende alternative energiformer. Det skyldes, at de investering, der bliver lavet, først skal bearbejdes og videreudvikles. Derfor skal der være en vis portion tålmodighed, før der kommer et afkast på energioptimering.

Samfundets fremtid

Det er ikke om 10 år eller 20 år, men nu, at samfundet skal ændre vaner og gøre det nemmere for fremtidige generationer at leve i et godt miljø. Vaner er ikke nemme at bryde, og energioptimering er en vane, som man skal vænne sig til. Det skyldes, at samfundet siden industrialiseringen har benyttet sig af de samme energiformer. Denne proces vil tage tid at ændre, men til det bedre og dermed en bedre fremtid for nye generationer.