Det er lidt af en velsignelse at være haveejer, og det gælder måske især i sommermånederne. Der er bare noget helt særligt over at være omgivet af grøntsager, frugter og planter, der står i blomst. Derfor er det også vigtigt at nyde din have om sommeren og få det maksimale ud af den, mens det endnu er varmt. Inviter dine venner på besøg, hold en grillaften og find nogle små projekter, du kan hygge dig med. Der er nemlig masser af mindre ting, som kan gøre en verden til forskel i haven, uden at de nødvendigvis kræver en masse tid og energi.

Belægningssten

Det er ikke særligt svært at lave en stenterrasse eller måske nogle små stisystemer i haven, men det er en lille detalje, som alligevel kan gøre en stor forskel. Der er noget utroligt hyggeligt over at kunne nyde haven fra terrasse og kigge ud på alle de planter, man har brugt tid på at passe og pleje i løbet af året. Du kan for eksempel vælge at bruge billige herregårdssten i holdbar beton, som ser godt ud i stort set enhver have. Der er faktisk tale om den mest solgte belægningssten i Danmark, så billige herregårdssten kan du roligt investere i.

Plant frugter og bær

Selvom du måske først for alvor får glæde af dem et par år ude i fremtiden, så kan det stadig være rigtig hyggeligt at plante forskellige frugter og bær i haven. Du kan helt selv afgøre, om det skal være æbler, jordbær, hindbær eller noget helt andet, så længe det er noget, du selv har lyst til at spise. Mange frugttræer og bærbuske er desuden gode til at passe sig selv og kræver kun en trimning i ny og næ og måske lidt gødning. På den måde kan du få friske frugter og bær nærmest uden at løfte en finger.