Mus på loftet kan have flere ærgerlige konsekvenser med sig. Det er blandt andet, at de formere sig og de gnaver i alt de kan komme til. Det er alt fra isolering og el installationer, hvilket kan skabe kortslutninger i hvidevarer og spots. Heldigvis er det muligt at finde effektive musefælder af enhver art, eller at indhente professionel hjælp. Det er også vigtigt at lave forebyggende arbejde, for ikke at stå med problemet igen.

 

Er det mus på loftet

Det er vigtigt når man oplever aktivitet på loftet, at man undersøger om det er mus eller rotter man har, inden man sætter ind.

Man kan via deres efterladenskaber se om det er rotter eller mus. Rotters efterladenskaber er væsentligt større end muselort. Musens efterladenskaber er på mellem 3-5 mm, mens rottens er på cirka 17 mm.

Endvidere kommunikere rotter med hinanden med skrig og hvin, hvilket mus ikke gør. Begge er nataktive, så man vil kunne høre dem gnave og kravle rundt på loftet om natten.

 

Indfangning af mus på loftet

Når du har fundet ud af det er mus du har på loftet, kan du finde mange effektive produkter til at indfange mus på nettet. Det afhænger kun af, hvilken type du foretrækker. Det kan være en fordel at opsætte mere end en musefælde, for at opnå de bedste resultater. Det afhænger selvfølgelig af problemet omfang.

 

Det kan være alt fra foderstationer, stød- til klapfælder, hvor du enten benytter dig af lokkemidler eller musegift. Det er muligt at indfange musen for så, at slippe den fri igen. Husk blot at du skal sætte musen ud mindst 2 kilometer fra, hvor den er indfanget for du ikke står med problemet igen.

 

Forebyggelse

Det er vigtigt at forebygge sit hjem mod ubudne gæster, der er ingen der ønsker mus eller rotter i huset. Det kan gøres ved at klippe buske eller træer ned, der vokser op af huset. Begge gnavere er dygtige til at kravle, så det kræver ikke meget hjælp til at komme op på loftet.

Sørg for at få lukket alle huller eller udfalden pus i og omkring dit hus. Det kan være sprækker ved ventilationen, revner i soklen eller huller ved riste og nedløbsrør. De kræver ikke meget plads for, at komme ind i dit hjem, så få det sikret.