Mus i hjemmet? Åh nej! Sådan slipper du af med dem!

Hvis du sidder og læser med her, så har du sikkert opdaget, at du har mus i hus. Det lyder måske hyggeligt, men det er det langt fra.

Musen er snu til at komme ind

Det er måske meget normalt, at man kommer til at føle sig ulækker, når der trænger en mus ind i ens private hjem. Men det er sjældent, at man virkelig selv kan tage den fulde skyld for det. En mus er et utrolig snu dyr. De kan komme ind af de mindste revner og sprækker – og de bider igennem ALT, de kan komme til.

Hvad gør jeg nu?

Mus kan få 4-6 unger fordelt på 4-6 kuld på et år. Det betyder, at der hurtigt skal handles. Derudover er musen som sagt altædende: Det vil sige, at de kan gnave i mange af dine ting og ødelægge dem.

Der er en række forskellige tiltag af bekæmpelse af mus. Den mest almindelige metode er at dræbe skadedyrerene med gift. Det vil vi dog ikke anbefale. Der er flere eksempler på tilfælde, hvor en mus eller rotte har taget giften og efterfølgende lagt sig til at dø et andet sted, hvor den med tiden er kommet til at lugte fælt. Tænk bare på alle de gemmesteder, musen kan have i hjemmet! Der er mange muligheder for, hvor den kan flygte hen og lægge sig. Det er fx meget almindeligt, at musen har bygget en rede i husisoleringen.

En anden mulighed er musefælden. Musefælden er en meget gammel anvendelsesmetode til at få mus og rotter væk fra hjemmet. Den har ikke samme fejlslutning som giften, men man kan risikere, at musen bliver ramt uheldigt af fælden, så den skal lide en dårlig og smertefuld død.

Der er heldigvis en anden, mere højteknologisk mulighed: gnaversirenen. Gnaversirenen udsender ultralyd og sættes i en hel almindelig stikkontakt. Ultralyden skræmmer skadedyr væk, uden at du eller dine husdyr kan høre den. Der er altså heller ikke noget efterfølgende arbejde, hvor du skal røre ved en død mus eller lokalisere, hvor den har gemt sig – med lugtesansen.