Det kan sommetider komme lidt bagerst i rækken, men faktisk kan det have en rigtig stor betydning, at man har et fokus på husets facader. Det kan være på forskellige områder, der lige trænger til at få lidt opmærksomhed. Vi kigger på nogle af mulighederne for at pifte facaden lidt op.

Den rette belægning

Når man taler om en facade, er det også relevant eksempelvis at kigge på en indkørsel. Det er noget af det første, man får øje på, og det stiller selvfølgelig nogle krav til, hvordan tingene ser ud. Eksempelvis kan man overveje, hvilket belægning man gerne vil have i sin indkørsel.

Ærtesten kan være et oplagt valg. Det er noget, som fungerer godt i langt de fleste tilfælde. Det er en smule større sten end eksempelvis perlesten, som typisk er lige små nok til en indkørsel. De passer sig bedre til eksempelvis et bed i haven eller en gangsti. Her er de dog også meget oplagte.

Når du skal anlægge dine ærtesten, skal du gøre det korrekt. Laget skal typisk være omkring fem centimeter tykt i en indkørsel. Derudover skal der selvfølgelig være grus under, som skal stampes grundigt.

Facaderens

De fleste har set en facade, som pludselig ikke ligner sig selv mere. Måske kommer man til et hus, som engang stod så flot, og som nu ligner noget helt andet. Det kan altså sagtens skyldes, at facaden er blevet grim og misfarvet. Sommetider glemmer man måske helt, hvordan den oprindeligt så ud.

Heldigvis findes der mange gode måder at få den pæn igen. Man kan selvfølgelig male den, hvis det er ved at være tid til det. Derudover kan man rense den grundigt med en god facaderens. Det kan gøre underværker, og man føler næsten, man får en helt ny facade. Pludselig er den faktisk ikke længere misfarvet, og man ser det flotte i den.

Hvad skal man se?

Når du arbejder med din facade, kan du overveje, hvad du gerne vil have folk til at lægge mærke til. Det er egentlig en meget god grundregel, at man kigger på, hvad der skal være i fokus. Hvis man formår det, vil det nemlig også være nemmere at skabe det fokus.

Måske vil man gerne have noget kunst til at stå ved facaden, som tager noget fokus. Det kan også tænkes, at man har nogle smukke detaljer omkring døre og vinduer, man gerne vil have frem.