Når enten man skal bygge en bolig eller renovere en lejlighed, er der mange ting at tænke på. Først og fremmest skal man tænke på, hvordan det skal se ud. Altså hvilket materiale vil man bruge og hvorfor.

Mange vælger træ, da træ er et naturligt og smukt byggemateriale, der ovenikøbet er lettilgængeligt. Men der er dog visse problemer med træ.

Hvis du nogensinde har været ude i en gammel skov, så vil du forstå problemet med træ som byggemateriale. Træ rådner. Hvis træ står ude i de fire elementer, vil det hurtigt blive angrebet af fugt, råd og alger.

Derfor skal træ konstant vedligeholdes og males over med træbeskyttende. Men der er kommet noget nyt på markedet: trykimprægneret træ.

Fremstillet til at modstå elementer

Trykimprægneret træ er simpelthen træ, der er blevet fyldt med træbeskyttelsesmidler. Det lyder måske underligt – men det er supersimpelt.

Frem for at male træet over med en tynd fernis af træbeskyttelse, er træbeskyttelsen simpelthen trykket ind i træet ved trykimprægneret træ. Det er jo næsten tåbeligt konstant at skulle male træet over med trykbeskyttende år efter år, når de jo alligevel bare forsvinder med vejr og vind.

Derfor er trykimprægneret træ en god opfindelse. Ved at trykke de træbeskyttende midler ind i træet, er træbeskyttelsen mere effektiv og gør mere gavn, hvor der er brug for den. Derudover forsvinder træbeskyttelsen ikke ved vind og vejr, som hvis det blot var en tynd fernis.

Trykimprægneret træ kan bruges til stort set alt. Det kan bruges som gulv i altaner eller på terrassen, det kan endda bruges som paneler udenpå et hus eller en lejlighed. Hvor end der er brug for, at træet skal kunne holde til vind og vejr, vil trykimprægneret træ gøre underværker.

Både flot og miljøvenligt

Trykimprægneret træ kommer i skønne farver. De klassiske er grøn og brun.

Gennem processen bliver træet nemlig grønt på grund af kobber i træbeskyttelsesmidlerne. Det giver et smukt og rustikt skær til dine byggeprojekter.

Derudover kommer det også i brun, der er mere klassisk. Det gøres ved at imprægnere træet med brunt væske fremfor grønt. Det er en god valgmulighed, hvis du vil have det klassiske træ-look.

I gamle dage havde trykimprægneret træ et dårligt ry. Det var nemlig fyldt med krom og arsen. Men i dag er det forbrudt at bruge de stoffer i Danmark. Du kan derfor købe trykimprægneret træ med god samvittighed.