Drømmer du om en pool i haven og derfor af gode grunder overvejer at investere penge og tid i en swimmingpool? Spørgsmålene om hvordan og hvorledes projekt pool byggeri bør foregå er måske mange. Ligeså er mulighederne. Du kan f.eks. grave selv eller så kan du lade en gravemaskine med fører klare store dele af jobbet.

En sag er i hvert fald klokkeklar, hvis det ikke er tale om en meget en lille pool, skal du bruge en gravemaskine eller en minigraver. Det bliver hurtigt uoverskueligt at grave ud til pool i hånden. Et alternativ er at leje en billig minigravere eller en gravemaskine og grave selv. Så bliver det billigere, og det er selvfølgelig også sjovt at grave. Men du skal føle dig godt tilpas med at håndtere en minigraver, det er ikke nemt, hvis du aldrig har gravet før.

Hvis du vil minimere påvirkningen på stedet, skal du også sørge for beskyttelse af jorden, som gravemaskinen kan køre på. På denne måde sparer du din græsplæne.

Hvordan kommer jeg i gang med at grave pool selv?

Før du begynder at bygge pool selv, er det godt at have tænkt over følgende.

  1. Hvordan skal terrassen rundt om poolen se ud?

  2. Hvordan trækker du strøm til poolen

  3. Hvordan trækkes rør til pool pumpe samt filter

Planer udgravningen af pool ind i mindre detalje

De færreste tænker på, hvordan en udgravning af pool foregår i praksis. Det sørger gravemaskinen med fører for. Men det er godt at tænke hele pool området igennem, før du begynder at grave, hvis du lejer en minigraver i weekenden og ønsker at grave ud til din pool selv. Det kan være nemmere at lave visse trin, før man har en 3 x 6 m pool i vejen. Så tænk igennem, hvordan hele pool området skal se ud, så kommer projekt bygge pool foregå nemmest muligt og spare dig masser af tid på at du forhåbentligt ikke bliver nødt til at lave en masse ting om.