Tiden er kommet, jeres bolig trænger til en kærlig hånd. Men hvor skal man starte. denne artikel tager fat i de essentielle punkter ved en renovering, og kommer med tips til hvordan i kan gøre det hele meget sjovere og nemmere at komme igennem. Læs med nu og bliv klogere, vi glæder os til at hjælpe lige præcis jer med det store projekt. 

Læg en plan for hvor, hvornår og hvordan du starter.

Ligesom mange andre større projekter er det essentielt at lægge en plan. Det giver et mål og en fornemmelse af hvornår man er færdig, og hvordan man kommer dertil. Så sæt jer ned sammen, brug noget tid på at snakke om det giver mening at starte med køkkenet eller soveværelset. Måske gøre et rum helt færdigt, så i har et sted at bo i mens den resterende bolig får en kærlig hånd. 

Få hjælp ude fra

Det er ingen skam at få hjælp af andre. Om det er proffessionel hjælp eller venner er ligemeget. Tit ofte glemmer man at trække i de tråde man kan, og står med det hele selv. Det kan virke totalt uoverskueligt lige pludselig. Fat telefonen, ring til de nærmeste til at svinge en pensel, eller den lokale tømrer til at lægge gulv. Og får man hjælp, så arrangerer noget god mad og kaffe. Måske noget kage fra bageren, eller lav en frokostordning hverdag til de meget sultne. 

Vær realistiske 

Lad vær med at sætte en tidshorisont som ingen kan nå. Det vil kun gøre jer mere stressede end hvis i gjorde det til en tid hvor alle kan være med. Så springer man heller ikke over hvor gærdet er lavest, og laver dårlige løsninger som i fremtidigt vil blive kede af. Rom blev ikke bygget på en dag som man siger. Renovering af hus skal ikke være en knude i halsen, men en tid man glæder sig til. Vi håber disse råd sendte dine tanker i den helt rigtige retning.