En fordel ved at få lagt nyt tag på dit hus er, at det stiger i værdi. Du kan typisk sælge huset til en højere pris, hvis taget er nyt. Det er derfor ofte en god investering men også en større investering. Et nyt tag vil også isolere bedre, så ved at investere i et nyt tag kan du få sænket din varmeregning.

Meget afhænger af den samlede løsning, du vælger, og det anbefales at konsultere en professionel for at få lavet det rigtige projekt til den rigtige pris, som kan fremlægges for at opnå lån. Bor du i Aarhus eller omegn og skal have et nyt tag til huset?

Hvilket tag skal du vælge?

Når du skal vælge tag, er der forskellige ting at overveje. Du skal vælge et tag, der passer til huset, og så er valg af materialer vigtigt for hele projektet og for økonomien. Der er også byggetekniske overvejelser, da nogle typer af tag er meget tunge i forhold til andre, og konstruktionen under taget skal kunne bære vægten.

Holdbarheden er forskellig, og der er forskel på tagenes tæthed, hvor nogle kræver der etableres undertag. Så det er vigtigt at både materiale, montering og nødvendig konstruktion er med i prisen. Vedligeholdelse er også en vigtig parameter. Hvis du ikke har meget tid og lyst til vedligehold, er det godt at vælge et tag, der ikke kræver meget.

Hvordan får du råd til at nyt tag?

Det billigste lån du kan få, er et realkreditlån. De fleste har lån i forvejen, men du kan præsentere dit tagprojekt for det realkreditinstitut, hvor du er kunde i forvejen. I mange tilfælde vil værdistigningen på huset betyde, at du kan låne de fleste penge her. Det har i mange tilfælde vist sig, at husets værdi stiger med samme beløb, som det koster dig at lægge nyt tag på.