En brændeovn kan udover at være en skøn og billig varmekilde, virkelig tilføre hjemmet stil og hygge. Når du skal vælge en brændeovn, så er der flere ting at tænke på. Overvej først brændeovnens placering i rummet og tænk også over hvilken størrelse og type brændeovn, som du ønsker.

Brændeovnstyper

En rigtig god og praktisk løsning er en væghængt brændeovn. Den er et flot og pladsbesparende valg, der vil tage sig godt ud og samtidigt give gulvplads i rummet, i forhold til f.eks. en hjørne brændeovn, der hurtigt står og “gemmer” sig lidt. Den almindelige gulvmodel er også en mulighed, hvis man ikke har noget imod, at den tager ekstra gulvplads op. Det er den klassiske model, og kan udstråle en hvis charme. Under alle omstændigheder, så er brændeovnen en billig ekstra varmekilde, hvor gamle grene fra haven mm. kan lune rummet op, når det er køligt. Det er dog vigtigt, at kende til den rigtige optændingsmetode, for at undgå unødvendig forurening. En brændeovn er med til at skabe stemning og intimitet i stuen, hvor den vil indbyde til nærvær og samling omkring sofabordet.

Vælger man i stedet at installere en brændeovn i spisestuen eller i køkken-alrummet, så har man altid mulighed for at tænde op i brændeovnen, og skabe en varm og imødekommende baggrund for den dejlige middag i gode venners lag eller en skøn og hyggelig stemning til familiefrokosten. Du kan også vælge en pejseindsats, da den har samme funktion som en brændeovn, men fylder mindre i omfang, da den er indbygget.

Er du i tvivl, så Søg inspiration hos Pejsen.com. Der kan du være sikker på altid at finde et bredt udvalg af stilfulde brændeovne, hvad enten du søger en til hjemmet, sommerhuset eller kolonihavehuset. Her kan du selvfølgelig være sikker på, at de alle er af høj kvalitet, og servicen altid er i top.