At have hus og have betyder i mange tilfælde mange fordele. Sammen med disse skønne fordele kommer dog også et væld af forskellige pligter. Planter og ukrudt kan kræve en stor indsats at holde styr på, men kan med de rette valg holdes til et minimum af vedligeholdelse. Læs mere om dette nedenfor.

Sådan minimerer du graden af vedligehold i din have

Vil du gerne have, at din have og dine udendørsarealer ser pæne ud, men har du ikke tiden til selv at være flittig i haven i tide og utide, findes der en række tiltag, du med fordel kan overveje at gøre brug af. Tag for eksempel et kig på følgende liste:

  • Et af de områder, man mest tydeligt lægger mærke til, er hvorvidt hækklipning bliver foretaget med jævne mellemrum. Vil du gerne have hjælp til at opretholde en flot hæk med veludført hækklipning uden at investere for mange tid og kræfter, kan du for eksempel undersøge hækklipning i Malling eller i lige præcis det område, hvor du har brug for at få udført denne service.

  • Du kan også med fordel indrette din have på en måde, hvor der er mindre vedligehold. Vælg for eksempel gode planter, der sørger for bunddække, så du ikke konstant skal fjerne ukrudt.

  • Vokser græsset hurtigere end du kan følge med, kan du også overveje at købe en robotplæneklipper. På den måde synes græsset næsten at slå sig selv.

Find den løsning der passer til dig

Ikke to situationer er ens, heller ikke når det kommer til bolig, udendørsarealer eller personlig præference. Sørg derfor for at finde den eller de løsninger, der giver mening for dig rent personligt. Du kan for eksempel overveje, hvad der giver mening for din økonomi, eller du kan gøre op med dig selv, hvor du vil prioritere din tid og kræfter.