Hvis du er en smule interesseret i dansk kultur, dansk møbeldesign og endda dansk historie – så har du helt sikkert også hørt om Børge Mogensen. Han var en af de store møbeldesignere som sammen med Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og mange andre, udviklede mange møbelklassikere, som Danmark stadig er kendt for den dag i dag. 

Har du lyst til at vide mere om den kendte møbelsnedker, kan du læse med her, hvor vi vil give dig et lille indblik i historien om Børge Mogensen, hans møbler og hans mission. 

Starten på Børge Mogensen 

Børge Mogensen blev født helt tilbage i 1914 og startede ud med at uddanne sig til møbelsnedker. Dog valgte han efterfølgende, at dette ikke var nok. Drømmen var at komme ind på Kunsthåndværkerskolen – hvor mange andre danske møbeldesignere også studerede i tidernes morgen. Kunsthåndværkerskolen lå i København, og bliver også kaldet Danmarks Designskole. Han blev færdiguddannet 1942. 

Der skulle ikke gå mange år før den dygtige møbelsnedker – og designer åbnede sin egen tegnestue. Dette skete allerede i 1950, som kun var 8 år efter, at Børge Mogensen dimitterede fra Kunsthåndværkerskolen i København. Før at møbeldesigneren besluttede sig for at åbne denne tegnestue, havde han ledet FDBs møbeltegnestue. 

Mogensens unikke møbler 

Kaare Klint var Børge Mogensens læremester og Mogensen var ude tvivl imponeret over Kaare Klints arbejde. Mogensen forsøgte derfor at holde liv i Klints idealer. Dog videreudviklede Mogensen med sine egne idéer, og det skulle efterhånden vise sig, at han havde meget talent. 

Børge Mogensen tilføjer et maskulint tvist til hans design, som bestemt er meget unikt. Denne stil kan man ikke sammenligne med andre danske møbeldesignere! Specielt dette gjorde Mogensen bemærkelsesværdig tilbage i tidernes morgen. 

Mogensens mission 

Børge Mogensen var ikke som mange andre møbeldesignere. Han havde nemlig en meget bevidst mission! Det  var vigtigt for Mogensen at være i stand til at skabe kvalitet og holdbare møbler til hele rummet – hvad end det handlede om borde, stole, sofaer eller noget helt andet. Det handlede yderligere meget om, at det skulle være billige møbler, som alle kan komme i nærheden af. Mogensen viste på mange måde social bevidsthed, hvilket også er kendetenget for den kendte møbeldesigner i dag. 

Møbeldesigneren, Børge Mogensen, har modtaget flere forskellige priser for hans designs. Et dansk design møbel som hans har bestemt også fortjent opmærksomhed! Nu til dags ærer vi stadig mindet og Mogensen og hans mange smukke designs.