Der er rigtig mange forskellige alternativer til at opvarme/nedkøle boligen. Nogle er mere bæredygtige end andre, og ved valget af nogle bestemte energiforsyninger er der gode penge at spare. Varmepumpen er et af de alternativer, der har fået medvind blandt den danske befolkning. Varmepumpen er en af de mere bæredygtige former for energikilde, og den kan også spare dig en del penge i længden. Alt du skal vide om varmepumpen, kan du læse mere om herunder.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et apparat, der tager termisk energi fra de ydre omgivelser, f.eks. fra jorden eller fra luften, og laver den til kulde/varme, der kan bruges inde i din bolig. Det er altså en meget bæredygtig form for energi, da der ikke sker den store udledning under denne proces, i forhold til f.eks. energidannelse fra fossile brændstoffer, som jo udleder en hel del kuldioxid, hvilket er en af de ting, der er et problem for atmosfæren. Det smarte ved varmepumpen er også, at den kan generere mange gange den energi, som der bliver tilført, og ressourcerne der tages fra, er uendelige.

Der findes flere typer varmepumper

Når det kommer til varmepumper, er der nogle overordnede kategorier, de kan deles ind i. Der er f.eks. de varmepumper, som kan omdanne varmen udefra til både varmt vand til rumopvarmning og varmt vand til bruser og haner. Udover det, er der varmepumper, som er de såkaldte luft til luft varmepumper. Som navnet antyder, laver disse varmepumper varmen udefra om til varm luft, der kan bruges til at opvarme et rum. Grundet udvalget, kommer den optimale varmepumpe for dig an på, hvad det er, du har brug for i en varmepumpe – altså hvor du har brug for varmen henne.

Forskellige størrelser af varmepumper

En varmepumpe er ikke bare en varmepumpe, og så passer den samme varmepumpe til alle boliger. Varmepumperne har forskellige størrelser, og størrelsen af varmepumpen er faktisk rigtig vigtig. Får du en varmepumpe, der enten er for stor eller for lille, får du ikke det optimale ud af den. Får du ikke den optimale energi ud af din varmepumpe, får du altså heller ikke det optimale ud af den økonomisk, og det bliver dyrere for dig at have en varmepumpe, end hvis den havde den rigtige størrelse. GreenMatch.dk har lavet en guide til størrelsen på varmepumpe, som du kan bruge som hjælp.