Det kan være svært at holde orden i hjemmet. Det kræver overskud, tid og engagement, hvis man skal holde orden i alting og sørge for, at hjemmet altid er ryddeligt og indbydende at være i. Det behøver dog slet ikke at være så svært, der er rigtig mange gode tips man kan lære af og helt grundlæggende handler det bare om at være organiseret, hvis man vil holde orden. Herunder finder du nogle gode råd til at holde orden i dit hjem. 

Styr på opbevaringen 

Det allervigtigste og bedste råd man kan give, som hjælper til at holde orden i hjemmet er, at der skal være god og rigeligt med opbevaringsplads. Særligt hvis du er en af de typer, der for eksempel har meget køkkengrej, eller diverse andre ting, som ikke skal stå fremme hele tiden. Her er det vigtigt med god plads i køkkenskabene og hvis ikke køkkenskabene er nok, så opbevar eventuelt noget af det, du bruger mindst i et andet skab i et andet rum. Hvis du er en person, der elsker at have mange fine nips ting på display, kan det være en fordel at anskaffe sig større flotte reoler, hvor der vil være plads til det hele. Lp’er er efterhånden blevet et samleobjekt for rigtigt mange, og de er både sjove at lytte til men bliver også brugt til pyntegenstande. Her kan du finde en lp reol. Helt generelt kan du her finde mange forskellige reolsystemer, som kan tilpasses lige netop dine behov, både i forhold til mål, farve og træsort.  

Organiser inde i opbevaringen 

Når du har den rette opbevaring og plads til alting, er det vigtigt ikke bare at kaste alting ind i skabe, skuffer og reoler, men faktisk organiserer i endnu mindre opbevaring inde i opbevaringen. Man kan med fordel købe mindre opbevaringskasser med forskellige rum i IKEA til relativt billige penge, hvori du kan sortere alle dine ting. Dette er særligt en god ide, hvis du har mange småting, som skal adskilles, så du altid er i stand til at finde dem igen. Derudover kan det være en fordel at printe små labels ud til hver lille kasse, hvis de ikke er gennemsigtige, så du ikke behøver kigge hver kasse igennem, hver gang du skal finde noget. 

Læg tingene på plads det samme sted 

Det lyder åbenlyst, men det er alpha og omega og noget som mange folk glemmer at gøre. Men hvis du gerne vil holde et ryddeligt og organiseret hjem, skal du lægge tingene tilbage, hvor de kom fra, efter du har brugt dem og lige efter at du har brugt dem. Eller ender det med at det aldrig bliver gjort, og så begynder tingene at hobe sig op igen.