Der er mange måder, du kan tænke bæredygtighed og miljøvenlighed ind i indretningen af dit hjem. Udover at bruge det, du allerede har, og at købe genbrug, kan du, hvis du for eksempel skal have et nyt spisebord, gå efter at købe det fra en virksomhed, der tænker bæredygtighed ind i alle aspekter af produktionen. Thors Design er en dansk virksomhed, som bruger genbrugstræ til at skabe helt unikke, smukke, langtidsholdbare og rustikke plankeborde. Rustikke plankeborde er blevet meget populære i de nordiske hjem, og vil du have dit helt eget uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller etik, så læs med her. 

Bæredygtig indretning

Upcycling handler om at skabe nye produkter ud af gamle ting eller materialer. Det er derfor oplagt at tænke upcycling ind i din indretning, hvis du vil indrette dit hjem flot og samtidigt have fokus på miljøet. Thors Design bruger træet fra nedlagte færgelejer, som ellers ligger ubrugt hen, og upcycler det til blandt andet plankeborde. Plankebordene er ikke bare bæredygtige på grund af materialevalget, men også på grund af deres robusthed og design. Robustheden sikrer dig, at bordet holder i mange år, mens det unikke danske design er lig med et bord, som stadig skaber glæde og passer ind i indretningen langt ud i fremtiden. 

Et unikt bord med historie

Thors Design bruger træ fra bolværket i danske færgelejer, som ikke længere er i brug. I færgelejerne er der brugt afrikansk azobétræ, som især er kendt for at være robust og tungt. Træet har derfor en helt unik historie, som blandt andet ses i patinaen og i huller, mærker og bolte i materialet. Du får derfor ikke bare et almindeligt plankebord, du får en lille del af den danske historie ind i dit hjem. På trods af, at meget af træet har ligget delvist dækket af koldt saltvand i cirka 60 år, kan du stadig forvente, at dit bord kan holde mellem 50 – 100 år mere. 

En social forskel

Bæredygtighed handler ikke kun om at have omtanke for naturen og miljøet. Et andet vigtigt aspekt inden for bæredygtighed er social bæredygtighed, som handler om at have omtanke for andre mennesker i samfundet, særligt dem der har brug for en håndsrækning. Thors Design tænker også social ansvarlighed ind i deres produktion, da de bruger et savværk, hvor der er plads og rum til de mennesker, der har haft det svært i deres liv.