Hvis du ønsker at gøre det let at parkere foran din bolig, kan du med fordel lave en indkørsel. En indkørsel kan laves på flere forskellige måder, og det kan derfor være svært at komme i gang – især hvis du beslutter dig for at lave din egen indkørsel helt fra bunden! Hvis dette er tilfældet, er der flere forskellige ting, du skal huske.

Vil du lave din egen indkørsel? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du gør lige netop dette. Få desuden tips til, hvad du skal huske at overveje, inden du går i gang.

De rette materialer

Når du skal lave din egen indkørsel fra bunden, er det først og fremmest vigtigt, at du får fat i de rette materialer til at klare arbejdet. Uden de rette materialer kan du eksempelvis ikke foretage anlægsarbejdet eller udgravningen til din indkørsel.

De vigtigste materialer til anlægning af indkørsel er blandt andet et godt vaterpas, en skovl og en ret-skinne, der sikrer, at indkørslen bliver præcis og lige. Du kan som oftest finde de rette materialer til dit gør-det-selv projekt i dit nærmeste byggemarked.

Det rette underlag

Når du har fundet de rette materialer til opbygningen af din indkørsel, er det tid til, at du skal i gang med selve anlægningen. Her er det vigtigt, at du ikke tager glæderne på forskud, men starter fra bunden – bogstaveligt talt! Skal du lave din egen indkørsel, skal du nemlig lægge et godt underlag. Er der ikke et allerede eksisterende underlag, skal du selv grave et ud.

Uanset hvilken størrelse indkørsel, du ønsker at lave, skal du som minimum grave 34 centimeter ned. Det er vigtigt, at du lægger det rette underlag, med den rette dybde, for at din indkørsel kan klare vægten fra en eller flere biler.

Fliser eller grus?

Nu er du kommet til det næste step, som er valget af enten fliser eller grus til indkørslen. Det er her, du kan blive mere kreativ med din egen anlægning af indkørslen! Der er fordele og ulemper ved både fliser eller grus. Fordelen ved fliser er, at de er stabile og holdbare. Ulempen er dog, at en fliseindkørsel hurtigt kan blive dyr.

Fordelen ved grus er, at det er praktisk og let at vedligeholde. Ulempen ved en grus-indkørsel er, at den hurtigt kan blive ujævn. Vælger du at bruge grus til anlægningen af din indkørsel, kan du med fordel vælge stabilgrus. Dette er billigt og har desuden et tidløst udseende.

Kantsikring eller ej?

Skal du lave din egen indkørsel fra bunden, skal du tage stilling til, om du ønsker at anlægge en kantsikring eller ej. En kantsikring kan være dyr, men kan også mindske risikoen for udskridninger ved parkering i indkørslen. Eksperter anbefaler som udgangspunkt, at man ved anlægning af ny indkørsel investerer i kantsikring.

Du kan lave en kantsikring ved både fliseindkørsler og grus-indkørsler. Du kan blandt andet bruge havekantsten, beton og plastik til din kantsikring. Der er mange forskellige muligheder, hvis du ønsker kantsikring til nye, hjemmelavede indkørsel!