Klima og miljø har efterhånden stået højt på den politiske dagsorden i mange år. I medierne hører man ofte snak om vindmøller, solceller og andre former for bæredygtig energi, mens folketinget og regeringen diskuterer grønne afgifter og elbiler. Med alt det fokus på klima er det vist heller ikke så mærkeligt, at mange mennesker ønsker at gøre noget godt for miljøet i deres privatliv. Det kan være alt fra at have kødfrie dage eller købe en elbil. Men hvis du gerne vil hjælpe på miljøet på en måde, der virkelig batter, så er der også et stort potentiale i grøn energi i privatboliger.

Varmepumper

Selvom varmepumpen måske ikke er særligt kendt i dag, er der tale om en energiskaber, der kan vise sig at få stor betydning i fremtiden. Teknologien er relativt ny, og der findes også flere forskellige varmepumper på markedet. Luft til vand varmepumpe virker som navnet antyder ved at trække energi fra den udendørs luft og omsætte den til varmt vand indendørs. En luft til vand varmepumpe kan derfor bruges til at opvarme dit vand, og den er desuden oplagt, hvis du har en bolig med gulvvarme. Luft til vand varmepumpe fra Scanheat er et godt og miljørigtigt valg, som sandsynligvis hurtigt vil tjene sig hjem ind igen.

Solceller

De fleste har nok hørt om solceller, og det er der også gode grunde til. Selv om solen selvfølgelig ikke skinner hele tiden, kan man nemlig få masser af energi ud af solcellen, hvis man sørger for at placere den det rigtige sted på boligen. Hertil er det vigtigt at få en fagmands vurdering, men som grundregel skal den placeres i retning mod syd, så solens lys kan udnyttes bedst muligt. Derudover er det naturligvis vigtigt at sørge for, at der ikke er store træer eller andet, der kan skygge for den.