Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vores klode er presset til det yderste, og det betyder, at der skal handles nu, hvis vi vil have, at vores børnebørn også skal have en god verden at vokse op i. Du kan selvfølgelig ikke ændre jordens gang på egen hånd, men du kan lave nogle simple, billige og grønne tiltag i dit hjem. På den måde støtter du den bæredygtige bølge og udbyderne af de grønne løsninger.

Vil du vide mere, kan du tage læsebrillerne på og se med her i artiklen.

Skift dit oliefyr ud med det samme

Når det kommer til strøm i dit hjem, kan du hurtigt gøre nogle simple tiltag. Du kan ændre til strøm fra vindmøller, eller du kan få installeret solceller.

Når snakken falder på varme, kigger man ofte på typen af fyr. Har du stadig et oliefyr, skal det fjernes hurtigst muligt. Det er hverken billigt eller miljørigtigt. Ved at skifte til eksempelvis naturgas kan du spare op til 35% på din varmeregning, men ydermere gør du en stor forskel i kampen om en grønnere planet fra dit lille hjem. Det er derfor en overvejelse værd.

En kødfri dag

Det er for mange en uhyggelig tankegang at skifte det saftige, røde kød ud. Når det er sagt, så er det ikke særlig miljøvenligt at spise kød. Det kræver nemlig en rigtig tung produktion, som ikke just er noget, der hjælper miljøet. Vælger du derfor en dag uden kød, gør du igen en lille forskel. Og ingen siger, at mad uden kød er kedeligt. Der er et hav af spændende opskrifter, og der skal nok være noget, som falder i god jord hos hele familien.

Sorter dit affald

Du har måske allerede taget dette sunde initiativ til dig ligesom mange andre i Danmark. Er det dog ikke tilfældet, skal du bare i gang. Sorter dit affald, så det kan genanvendes. Affald er nemlig en af de største miljøsyndere og ved bare at sortere affaldet, kommer du et godt stykke vej.

Overvej genbrug

Tøjproduktionen er utrolig tung for miljøet. Og det mest skræmmende er, at en stor del af det producerede tøj faktisk aldrig kommer i kontakt med en menneskekrop. Det skyldes, at den gule farve pludselig er yt, eller at det kommer i forkerte størrelser og aldrig bliver solgt.

Ved at købe genbrug kommer du den uheldige tendens til livs, og hvis du er heldig, kan du finde noget rigtig lækkert, som nu ikke koster noget som helst. Situationen er faktisk typisk den, at du pludselig står med de mest anerkendte mærker i hånden, og så koster det nu kun 30 kr. for en trøje fra Hugo Boss eller Calvin Klein.

Sluk for dine apparater

Intet må stå på standby. Det er en enorm synder, og det er helt forkert at tro, at du hjælper ved at lade dine elapparater stå på standby. Selvfølgelig gør det lidt, men det rammer både din pengepung og miljøet, hvis du ikke slukker det helt. Så går man fra computerskærmen, fjernsynet eller lignende – så sluk det.

At hjælpe moderjord er ikke besværligt, og det kan faktisk være lidt hyggeligt at tænke i den bæredygtige retning. Det er til glæde for både miljøet og pengepungen.