Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det giver både overskud og fornyet energi at få hjemmet gjort grundigt rent. De fleste af os stresser rundt på arbejde og har masser af gøremål. Derfor føler vi sjældent, at vi har tid til at stoppe og få styr på boligen. Men det er utrolig vigtigt for vores indre ro og velvære. Vi bruger så meget tid i hjemmet, og vi nyder det mere, hvis der er rent og pænt.

Foråret er en glimrende tid at tage den helt store tur med både persiennevask og rengøring af bil eksempelvis. Det er vigtigt at få rengjort helt i bund, og man kan ligeså godt tage det hele på en gang. Der samler sig hurtigt masser af skidt og støv i krogene, som man ikke får taget i løbet af dagligdagen.

Professionel rengøringshjælp er selvfølgelig en mulighed. Det kan også være, at man skal overveje fremover at hyre en til at komme på ugentlig basis? For få penge kan man få lettet meget pres i forhold til rengøring. Det kan sagtens være alle penge værd.

Køb en robotstøvsuger til haven

I dag har vi fået flere muligheder for at springe over, hvor gærdet er lavet. Takket være teknologien kan vi købe os til løsninger, der fritager os fra de tunge rengørings- og vedligeholdelsesopgaver. Et godt eksempel på det er en robotplæneklipper. Køber du sådan en, kan du slænge dig på terrassen, mens den klarer arbejdet med at klippe græs i haven. Eller måske du kan bruge tiden på andre og mere kreative opgaver – som at dekorere hjemmet.

Der findes også robotstøvsugere, som du kan bruge inden for. På den måde slipper du for selv at mosle rundt med støvsuger eller kost. Det sparer både tid og kræfter. Kræfter som du kan bruge på eksempelvis at indrette haven med nye blomster. Eller på din hobby og tid med familie og venner.

Det koster selvfølgelig noget at investere i elektronik, men det kan sagtens betale sig på den lange bane. Har man først vænnet sig til en robotplæneklipper eller en automatisk støvsuger, er det svært at gå tilbage.

Gentænk indretningen

Foråret er også en god til at kigge fremad og overveje, om huset skal indrettes anderledes. Online kan du finde masser af inspiration til boligindretning og dekorative ideer. Det gør meget for et hjems karisma, at der er lagt kærlighed i indretningen. Det kan være alt fra køb af en ny flot rød sofa til et appelsintræ i køkkenet. Detaljer, der emmer af overskud, og giver dig overskud.

Måske du synes, at arbejde og elektronik fylder for meget. Så kan du lave nogle zoner, hvor der ikke må være elektronik. Det kunne eksempelvis være et fordybelsesrum eller i udestuen. I dag er de fleste af os optagede med at bruge mobil og computer hele tiden. Det kan være godt at reservere nogle dele af hjemmet til andre ting.

Du kan også låne boligmagasiner som RUM på biblioteket for inspiration.