Spisestuen er et af hjemmets centrale samlingspunkter. Her opholder man sig ikke kun, når der skal spises, men også hvis der skal hygges med et brætspil, eller man skal yde lektiehjælp til sine børn. Når man nu bruger så mange timer i dette rum, så er det værd at indrette det, så det opfylder hele familiens behov. Denne artikel vil komme med nogle gode råd til, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal indrette din spisestue. 

Fundamentet for det hele: Spisebordet

Det første, man lægger mærke til, når man træder ind i en spisestue, er spisebordet. Dette er typisk også det største møbel i rummet, og dét der danner fundamentet og gør, at vi kan kalde det for en spisestue. Når man skal vælge, hvilket spisebord man ønsker i sin spisestue, så kan man gå mange veje. En trend, som stadig er oppe i tiden, er plankebordet, som giver et organisk og naturligt udtryk. Et rustikt spisebord, som er håndlavet og originalt, kan noget helt specielt, da det giver personlighed og karakter til rummet. Når man har overvejet, hvilket materiale bordet skal bestå af, så er det også vigtigt at vælge den rigtige størrelse. Der skal både være plads til alle familiens medlemmer og eventuelle gæster, hvis der ikke er mulighed for at koble en tillægsplade på. 

Komfortable spisebordsstole 

I naturlig sammenhæng til bordet er spisebordsstolene, som skal passe til bordet. Her er det både højden på stolene, som skal passe til bordet og udseendet på stolene. Hvis man har valgt et bord af træ, så kan det være en idé at vælge samme træsort til stolene for at skabe en bedre sammenhæng. Man kan også gå en helt anden vej og vælge et mere blødt look i form af stole beklædt i velour, som så står i kontrast til det rustikke spisebord. Dog er det vigtigste, at stolene er komfortable at sidde i, da man skal bruge mange timer i dem. 

Belysning

Til sidst er det vigtigt med en lampe eller anden form for belysning i rummet. Man skal sørge for, at bordet er belyst, så familie og gæster kan se, hvad de spiser, eller til hvis man skal arbejde eller lave lektier ved bordet. Man kan med fordel vælge en pære eller indsætte en kontakt, som kan dæmpe lyset, så der både er mulighed for skarp belysning og hyggelys.