Selvom hjemmets indkørsel sjældent er der, hvor der lægges flest timer og kræfter i udsmykningen og vedligeholdelsen, er det et af de vigtigste områder i hjemmet. Indkørslen er nemlig det første og sidste forbipasserende ser, og derigennem mange besøgende skaber deres førstegangsindtryk af dit hjem – og derigennem også dig. Er indkørslen rodet, forventer mange at du som person vil være det samme, og er indkørslen fyldt op med skrammet og byggematerialer året rundt, risikerer du hurtigt at få ry som en person der er lidt ligeglad med den ejendom du bor i. Indkørslen bør derfor altid være ren, pæn og ordentlig, da dette også virker mere indbydende over for dine gæster.

Hold indkørslen fri for skidt, snavs og ukrudt

Ren beton i indkørslen er både kedeligt og grimt, hvortil de fleste får lagt et andet underlag i form af enten grus, sten eller fliser. Udfordringen med disse er dog, at de alle er meget sårbare over for vind, vejr og havens ukrudt. Det kræver derfor jævnlig vedligeholdelse af indkørslens underlag at holde den pæn og ren. Nogle vælger at gøre det selv, hvilket også er muligt hvis du ligger inde med det rette udstyr såsom en ukrudtsbrænder og en højtryksspuler. For de der har sten og og fliser i indkørslen, kan dette også være en ganske fin midlertidig løsning, hvor en lidt mere langtidsholdbar løsning på problemet kan være at hyre professionel hjælp udefra til rens af fliser på Sjælland.

Blomster, buske og træer i indkørslen

Selv med pæne sten og fliser i indkørslen, risikerer indkørslen stadig at forekomme meget grå og kedelig set udefra. Her gør blomster, buske og mindre træer en kæmpe forskel, hvor planterne er med til at bringe farve og liv til husets facade og indkørsel. Overvej derfor at investere i nogle blomsterkrukker eller anlæg en græsareal ved siden af indkørslen, hvor der pyntes lidt op med årstidens planter. Når vinterhalvåret begynder, og de fleste blomster visner ud, kan blomsterkasser også bruges til at udstille andet pynt i, som ligeledes hjælper med at gøre indkørslen mere hyggelig at se på.

Sæt spot på indkørslen

Ofte vil indkørslen blive benyttet tidligt om morgenen samt om eftermiddagen og aftenen når du kommer hjem fra arbejde og øvrige aftaler. Her kan en mørk indkørsel hurtigt komme til at sætte en dyster stemning foran huset, hvortil du bør overveje at indrette indkørslen med massere af lys. Nogle af de lys kan sagtens sidde på husets front og facade, mens andre muligheder kan være små fakkellys eller indbyggede gulvlamper, som automatisk tændes når nogen nærmer sig lamperne. Vigtigt er dog, at lamperne og lysene passer til den øvrige indretning og stil som du har gennemført ved boligens indkørsel.