Har du lige købt et nyt hus, eller trænger dit gamle bare til et friskt pust, så er det måske tid til en hjemme-makeover. Selv de mest triste hjem kan få nyt liv, hvis man tager sig tiden og bruger energien på at shine det op. Det kan naturligvis også koste lidt, men hvis du får dit drømmehjem ud af det, så er det det hele værd. 

Det kan dog være svært at vide, hvor man skal starte, når man skal give nyt liv til et helt hjem. Derfor har vi herunder samlet nogle forslag til, hvor du kan sætte ind, når hjemmet skal piftes lidt op. 

 

Nye gulve gør en stor forskel

Et sted, hvor du virkelig kan give dit hus et nyt look, er gulvene. Hvis dit hus er meget gammelt, eller du netop har købt et meget gammelt hus, så er gulvene nok heller ikke af nyere dato. Nogle hjem har måske endda stadig gamle gulvtæpper på gulvene, som bare samler snavs og bakterier. Heldigvis kan gulve skiftes, uanset om det er gamle trægulve eller gustne gulvtæpper. 

Der findes mange forskellige typer gulv at vælge i mellem. Du kan vælge laminatgulv, trægulv, parketgulv, klinker, fliser eller noget helt andet. Du bestemmer fuldstændigt selv. Det kan dog være en god idé både at overveje look, holdbarhed og vedligeholdelse, når du investerer i nye gulve. Spørg dig selv: “Kan jeg holde det her gulv rent?” og “bliver jeg træt af den her farve om to år?”. Gå derfor kritisk til værks, når du skal vælge nye gulve.

 

Giv væggene personlighed og spræl

Et nemt sted at slå til, når hjemmet trænger til lidt fornyelse, er væggene. De kan nemlig males eller tapetseres i alverdens forskellige farver og mønstre. I mange år har den klassiske hvide væg præget boligmagasinerne, fordi det får rum til at se større og lysere ud. I dag er det dog blevet meget moderne at give sine rum lidt mere kant, ved at male væggene i sjove og anderledes farver. 

Det gode ved at benytte maling til at shine dit hjem op er, at det nemt kan gøres om. Selvfølgelig vil det tage lidt tid at male nogle farver over igen, men det er ikke umuligt. Du kan altid fortryde og male væggene i nye farver, så du behøver ikke være så varsom med at vælge noget, du gider at kigge på i ti år fremadrettet. 

 

Trænger møblerne til en udskiftning

Hvis du synes at udskiftning af gulve og maling af vægge virker som en lidt for stor mundfuld, så er der også mindre omfattende måder at forny dit hjem på. Du kan nemlig blot udskifte dit møblement og måske flytte lidt rundt på den indretning, som du oprindeligt havde valgt. 

Det kan gøre meget for indtrykket af dit hjem, at du blot flytter sofaen over til den modsatte ende af stuen, og folk vil se rummet på en helt ny måde. Afhængigt af hvilke møbler du udskifter, behøver det ikke blive en alt for dyr fornøjelse. Du kan også nøjes med at skifte dine pyntepuder og lysestager rundt omkring i hjemmet. Nogle gange skal der slet ikke så meget til.