Sidste år stod den på pastelfarver, bløde tekstiler og jordfarver i hjemmet, og nu er vi gået ind i et nyt år, hvilket betyder nye trends. Måske de gamle trends er kommet for at blive i 2019, og måske der kommer nye til. Vi giver dig fem boligtrends i 2019, så du er godt klædt på til at indrette dit drømmehjem. Du kan også finde et væld af inspiration rundt omkring på nettet, og blandt andet hos Alletiders Bolig finder du andre artikler, der kan hjælpe dig godt på vej.

Tørrede blomster i flotte vaser

For mange år tilbage var tørrede blomster det helt store hit i boligen, og det var der flere grunde til, udover det pæne look de giver. Først og fremmest var det en billig måde at få naturen med indenfor og bruge som dekoration i hjemmet. Blomsterne ville holde meget længere, og så var det samtidig utrolig nemt at lave disse blomster selv. I 2019 ser det ud til, at vi igen skal stifte bekendtskab med denne trend, og gerne i flotte vaser med lidt kant. Det er med at komme hjem i dine forældres have og i den lokale genbrugsbutik, hvis du vil gøre dig et rigtigt fund. Brug dem på dit køkkenbord, på bogkassen eller på badeværelset.

Pastellerne fortsætter

Det ser ud til, at 2018’s største trend med pastelfarver fortsætter videre i 2019, men her får de lige et step op. Nu er det ikke kun den populære lyserøde farve, der stjæler titlen som årets farve. Vi løber i 2019 ind i pastelfarver som syren, fersken og sart lysegrøn, som bliver mere vovede og alternative valg. Og så vil du blive udfordret i diverse boligmagasiner, for her bliver disse farver mikset, og du vil helt sikkert blive positivt overrasket.

Farvel til velour

Vi tør godt sige, at velour havde sit helt store år i 2018, hvor ikke kun tekstiler som puder og påklædningsdele blev produceret i dette materiale. Også stole, sofaer og puffer blev solgt i stor stil, og i dag rummer en række danske hjem et møbel i velour. Men nu er det på tide at vinke farvel til velour til fordel for et andet materiale, nemlig fløjl. Det riflede tekstil tilfører boligen mere kant, samtidig med at have de bløde og behagelige egenskaber fra velour. Her tages vi tilbage til de glade 70’ere, og vi er spændte på at se, om denne trend for alvor slår igennem.

Grøn

Allerede i 2018 fik den grønne farve sin debut i mange danskere stuer, og i takt med at det blev en stor trend at tage naturen med indenfor, er vi nu gået endnu mere amok med den grønne farve. I 2019 når den grønne farve nye højder, for her vil vi se nye nuancer af den velkendte grønne farve. I 2018 bød det på mættede og dunkle grønne nuancer, hvor 2019 også vil byde på toner af støvet grågrøn og den førnævnte limegrønne farve samt smaragdgrøn.

Greige

En trend, der fortsætter fra 2018 er den såkaldte ”greige-trend”, som er en farvekombination af grå, brun og beige. Disse farver bør du få ind i dit hjem, hvis du gerne vil skabe en hyggelig og beroligende atmosfære, der samtidig skaber en kontrast til de farvede og forskellige materialer, der ellers er til stede i rummet. Tænk på jordfarver, når du skal finde tekstiler til din bolig, og udsmyk med farverige vaser og en farvet væg.