Økologi er kommet for at blive. I dag er det ikke bare en trend – det er en livsstil. Der springer økologiske alternativer op højre og venstre, også hvad angår livsstilsprodukter.

Stræber du efter at have et økologisk hjem? Det er der efterhånden mange danskere, der gør – og af mange forskellige årsager. Nogen foretrækker økologi simpelthen fordi, at det er sundere og bedre for kroppen. Økologiske produkter indeholder som regel færre kemikalier end ikke-økologiske produkter.

Andre foretrækker økologi, fordi det er bedre for klimaet. Økologiske produkter bliver produceret med økologiske råvarer, så sprøjtegifte og diverse andre kemikalier ikke på noget tidspunkt har været brugt i produktionskæden.

Uanset hvilken grund, du har, findes der lækre økologiske livsstilsprodukter, der kan dække dine behov.

Økologi er ikke kun fødevarer og makeup

Økologi har infiltreret stort set alle brancher. I dag er det ikke kun økologiske fødevarer, du kan købe. Der findes sågar økologisk tøj og shampoo. Hvis du stræber efter et økologisk hjem, findes der også et hav af økologiske boligartikler.

F.eks. kan du friske dit hjem op med økologiske duftlys. Der findes et hav af forskellige dufte, du kan vælge imellem. Det er blevet populært at tænde duftlys, når man kommer hjem fra arbejde og har brug for at slappe af. Pludseligt dufter stuen af skov eller sommer, og man kan lukke øjnene og drømme sig væk.

Mange bruger også duftlys som alternativer til normale stearinlys. Stearinlys udsender nemlig en masse skadelige stoffer. De stoffer er ikke kun skadelige for dig, men de er også skadelige for miljøet. Nogle undersøgelser viser, at røg fra stearinlys kan være lige så skadeligt som bilos.

Økologiske duftlys indeholder ingen skadelige stoffer og er lavet på 100% økologisk vis. De brænder uden at udsende stoffer, og så er de også CO2-neutrale.

Køb velduftende sæber og skyllemiddel

Mange har problemer med sæbe og skyllemiddel, da de kan være fyldt med stoffer, der giver dem allergi. Heldigvis kan man købe økologisk sæbe, der ikke er fyldt med kemikalier, men i stedet er lavet på naturlige ingredienser. Økologisk skyllemiddel skåner ikke blot dit tøj, men det skåner også miljøet mere end normalt skyllemiddel.

Det er også muligt at købe vegansk sæbe. Der er meget sæbe, der indeholder animalske ingredienser. Det er et problem, hvis man prøver at undgå at forbruge animalske produkter. Vegansk sæbe skåner også miljøet, da der ikke er brug for dyreindustrien til produktionen.