Marmorbordplader og marmorfliser

Det er ikke svært at gøre sit køkken moderne og rustikt

Marmorbordplader er af natursten og giver køkkenet et helt særligt look. De har været brugt i århundreder og sås også som noget eksklusivt i meget gamle dage, og marmorbordplader er blevet moderne igen. Marmor er velegnet til bordplader i køkkenet, men du kan selvfølgelig også bruge marmor i dit badeværelse. Der findes et kæmpe udvalg af naturlige formater. Italiensk marmor er især utrolig flot. En marmorbordplade bliver skåret ud helt specielt efter mål til dit køkken eller dit badeværelse, og marmor findes i mange farvevariationer.

Hvad er marmor egentlig?

Marmor består af naturlige kalksten af mineraler, som er dannet gennem flere millioner år i havet. Disse mineraler giver marmor helt unikke mønstre og mange forskellige farver. Marmor findes i forskellige hårdhedsgrader, hvoraf de hårdeste anvendes til marmorbordplader. Sådanne bordplader er robuste, men tåler ikke alt. Marmor er blødere og mere porøst end f.eks. granit og komposit. Det er et robust materiale, som godt kan tåle lidt varme, men kun i ganske kort tid ad gangen. Så husk på kun kortvarigt at stille noget varmt på bordpladen. Man bør aldrig tage en varm gryde direkte fra komfuret og stille den på marmorbordpladen. Det går ikke. Marmor tåler heller ikke syre.

 

En marmorbordplade er nok ikke den billigste løsning, du kan få til dit køkken, men det behøver absolut heller ikke være den dyreste. Marmor er et eksklusivt materiale. En marmorbordplade kræver en grundig vedligeholdelse, men kun ca. en gang om året, hvis man gør det ordentligt, derefter er den til gengæld nem at rengøre i hverdagen. Det er et meget holdbart materiale, når det får den rette behandling. Selvom man har en marmorbordplade, skal man selvfølgelig stadig skåne den mod høj varme med en bordskåner og bruge et skærebrædt for at undgå ridser.

Et badeværelse med marmorfliser er eksklusivt

Marmorfliser er igen blevet meget moderne. Marmor er en af de ældste kendte stentyper. Et badeværelse med marmorfliser er virkelig eksklusivt og syder af stil. Det giver et moderne og rustikt look. Marmorfliser er tidsløse og desuden meget slidstærke. De kan selvfølgelig også anvendes i køkkenet eller andetsteds, hvor du gerne vil have fliser. Der findes de flotteste varianter af eksklusive natursten, som du kan vælge til dit badeværelse. Ikke to stykker natursten er identiske, og der findes mange varianter af struktur og farver, så du er sikker på, at du får noget helt unikt. Du vælger selv, hvilket look dit badeværelse skal have. Du kan skabe et smukt badeværelse, som ingen anden har magen til. Marmorfliser er meget holdbare, så du kan have dem i mange år uden at skifte dem ud.

Hvordan bestiller du så din marmorbordplade og dine marmorfliser?

Det er faktisk ikke så svært. Du kan vælge selv at bestille online, hvor du angiver dine mål og vælger marmortype. Her kan du f.eks. også designe helt din egen unikke marmorbordplade. Der findes flere firmaer, som har et selektivt, men samtidig stort udvalg af førsteklasses natursten. På flere af firmaernes hjemmesider kan du se hele deres udvalg. Du kan også vælge at lade firmaet komme forbi dit hjem eller dit firma og måle op for dig, så du er sikker på, at der ikke sker fejl. Måske har du også brug for lidt rådgivning, inden du vælger og bestiller. Det koster selvfølgelig lidt ekstra i forhold til, hvis du selv bestiller alt online, men er du i tvivl, så er de ekstra penge selvfølgelig godt givet ud. Kontakt et professionelt firma som Copenhagen Marble, som har stor erfaring med både marmorbordplader og marmorfliser.