Skal du til at indrette din nye bolig, eller trænger din gamle bare til en makeover, uanset hvad din situation er, så er indretning altid en spændende proces. Der er et hav af muligheder i dag, og det kan være svært at finde ud af, hvilken stil man egentlig foretrækker og hvilke farver, faconer og materialer, der kan udgøre en flot sammensætning. 

Her giver vi dig tre enkle trin til at komme i mål med dit indretningsprojekt med et resultat, der vil få dine gæster til at tabe kæben. 

 

Vælg en stil eller et tema

Når du skal omdekorere dit hjem, kan det være en rigtig god ide at låse sig fast på en stil eller et tema – som minimum pr. rum. Du kan naturligvis også lave hele dit hjem i det samme tema, men det er en beslutning, der er helt op til dig selv. Begge dele kan blive til rigtig smukke resultater.

Du kan eksempelvis vælge en nordisk stil og design. Dette kunne eksempelvis være hübsch serien. Et nordisk design vil inkorporere rene linjer og enkle former, som vil gøre dit hjem elegant og minimalistisk at se på. Det vil typisk indebære kolde farver i blå og grå nuancer. 

Du kan også vælge en mere spraglet stil. Her kan du mikse og blande alverdens forskellige farver, former og teksturer, fordi det er en del af stilen. Det kan lyde som en nem måde at gøre det på, men udfordringen ved denne type stil er, at det hurtigt kan komme til at se rodet ud. Vælger du den spraglede vej, skal du huske på at ‘less is more’.

 

Vælg ikke kun dine møbler baseret på udseende

Når du skal vælge møbler til din nye indretning, kan det være fristende bare at bestille en masse på nettet, som er pænt. Dette kan du sagtens med sofaborde, reoler og lignende, men når det kommer til stole og sofaer, er det en rigtig god ide at prøve det før du køber det, så du er sikker på, at du sidder godt. 

Selvom et stilrent og pænt hjem er vigtigt, så skal det også være praktisk og komfortabelt. Hvis du ikke sidder godt i dine møbler, så er det ligegyldigt, om de er pæne. I dag kan du også uden problemer finde møbler, der både er smukke og en drøm at sidde i. 

 

De små detaljer kan gøre hele forskellen

Når du har valgt dit tema og dine møbler, er det sidste skridt i processen at vælge det rigtige pynt til dit hjem. Nips kan være en svær størrelse, for det kan både være enormt smukt og elegant, men det kan også hurtigt komme til at ligne noget, du vandt i pakkespil for fire år siden. 

Når du vælger dit nips, skal det gøres omhyggeligt. Ligesom tidligere, så afhold dig selv fra at vælge alt i hele butikken, selvom der er meget pænt. Udvælg i stedet nogle få ting, der virkelig gør indtryk, så det ikke bliver for meget. Du kan også udvælge din belysning med små finurligheder, som kan give lidt personlighed til dit hjem. De bedste hjem at komme ind i, er dem hvor man tydeligt kan se, hvem der bor der.