Nu tænker du måske – hvorfor skal jeg have et europakort eller et verdenskort til at hænge på min væg? Svaret er egentlig meget enkelt – fordi det er flot og kan være lærerigt.

Det er blevet meget moderne i danske hjem at have et verdenskort eller et europakort hængende på væggen. Det giver mange en måde at mindes deres rejser til udlandet eller ideer til, hvor de gerne vil rejse hen næste gang. Udover at vække minder fra rejser eller vække rejselysten, er europakort og verdenskort også rigtig dekorative. De har fine farver, lige meget om du vælger kortet med de rigtige farver eller en anden version, så de bringer noget farve ind i ethvert rum – om du vil have det til at hænge i stuen, på kontoret eller et andet rum.

Hvis et verdenskort bringer rejseminder frem ved dig eller vækker rejselysten, så kan du også bruge det til at holde styr på, hvilke lande du har besøgt, og hvilke du gerne vil besøge. Du kan købe et almindeligt verdenskort og sætte tegnestifter i – her kan du have en farve tegnestift til lande, du har besøgt, og en anden farve til lande du gerne vil besøge. Du kan også købe et skrabe verdenskort. Her kan du skrabe de lande du har besøgt – hvilket afslører en anden farve på kortet. Det er vidt forskellige udtryk, du får, alt efter hvilket verdenskort du vælger at bruge til at følge din rejsefærden i verden.

Til sidst kan et verdenskort eller europakort være rigtig lærerigt. Du har et nemt overblik over verdens lande – eller Europas lande. På denne måde kan du nemmere huske forskellige lande, du måske ellers ville glemme. Måske finder du endda et land, du ikke havde hørt om før. Med et verdenskort kan du begynde at lære navnene på alle verdens navne, så du kan prale med dette til dine venner eller din familie. Så udover en flot og for det meste farverig vægdekoration, får du også en måde at lære noget nyt på.

Har du ikke allerede et verdenskort eller et europakort til at hænge på din væg derhjemme så få købt en, så du kan få en flot dekoration op at hænge og begynde at lære navnene på en masse lande, og hvorhenne de ligger i Verden eller i Europa – alt efter hvilket kort du ender med at købe.