Nu er tiden kommet, hvor man begynder at kunne nyde solstrålerne fra sin altan, og det er skønt efter den lange vinter. Har man en altan, bør man få det fulde udbytte af den, da det er en luksus, som de fleste, der bor i lejlighed, godt kunne tænke sig. Men hvordan udnytter man sin altan bedst? Læs med her.

Udsigt og dekoration

Afhængigt af hvilken udsigt man har fra sin altan og alt efter hvor meget privatliv, man ønsker at have, kan man overveje forskellige typer glashegn. Bor du for eksempel ud til en park eller ud til havet, hvor man virkeligt ønsker at nyde udsigten, kan et gennemsigtigt glashegn være en god løsning, hvor man kan få altanens dekorationer og udsigten som baggrund til at blive en forenet smuk enhed. 

Bor du et sted, hvor der er mange mennesker eller en mindre interessant baggrund, er det rart at kunne skærme mere af og afgrænse sit udendørs rum til netop dét, man har lyst til at se på. Der kan et matteret/frosted glashegn være en god løsning. 

Ved hjælp af smukke planter kan man dekorere glashegnet og på den måde skabe sin egen udsigt. Man kan eventuelt få nogle klatreplanter som klematis eller slyngroser til at gro op af det matterede glashegn, og så har man både privatliv og en smuk udsigt. 

Det er i det hele taget skønt at besætte sin altan med skønne blomster og planter, som man bliver glad af at kigge på, men husk at gøre det til en grad, hvor det stadig er til at være derude. 

Nem og tilgængelig

Nøglen til at få brugt sin altan er selvfølgelig, at den er hyggelig og indbydende, men også at den er nem og tilgængelig at bruge. Hold den pæn og ryddelig og sørg for at have de ting, som du skal bruge derude. Det kan for eksempel være et bord og et par stole, som passer til altanens størrelse. 

Er det trangt med pladsen, kan det faktisk være en god idé med et klart glashegn, da det giver en mere rummelig fornemmelse. En funktionel og pladsbesparende løsning er et hængende altanbord, for når bordet og stolene allerede står klar på altanen, er det nemt lige at sætte sig ud, hvad end man skal spise morgenmad, aftensmad eller nyde en kop iskaffe i sommerens varme. 

Er altanen meget solrig, er det en god idé at have en parasol. Disse kan også fås med ophæng, så de nemt kan hænge på glashegnet uden at tage plads med en stor parasolfod. Med disse idéer får du forhåbentlig en dejlig sommer på altanen!