Hvis du bruger en gammeldags opvarmningsform i din bolig som eksempelvis et olie- eller gasfyr, kan der være mange penge at hente på den årlige varmeregning ved at skifte det gamle ud med en ny og mere moderne form for opvarmning.

Der findes i dag mange typer af mere energieffektive opvarmningsformer, og hvis du gerne vil skrue lidt ned for udgifterne til varme, kan du eksempelvis vælge at skifte til jordvarme eller en varmepumpe. Disse to opvarmningsformer kræver intet andet input end strøm, og da de på samme tid er meget energieffektive, kan du ende med at spare mange tusinde kroner om året på opvarmning af din bolig.

For mange virker det dog som en dyr engangsinvestering, hvilket er noget, som skræmmer mange væk. Og det er da også en dyr udskrivning i første omgang at købe eksempelvis en varmepumpe, men du skal huske, at det tjener sig ind på den lange bane gennem en lavere varmeregning. Derudover kan du også få energitilskud til en ny varmepumpe, så du kan undgå at betale den fulde pris for din nye opvarmningsform.

Sådan får du tilskud til en varmepumpe

Energitilskud til varmepumpe gives ikke uden krav, og det er derfor værd at sætte sig lidt ind i, hvad du skal gøre for at modtage tilskud. Energitilskud kan nemlig kun gives til boligejere, som samarbejder med en VE-godkendt installatør, og det er derfor vigtigt, at du vælger et firma, som har netop denne godkendelse.

Derudover kan du kun få energitilskud hvis:

  • Din bolig ikke kan tilkobles den lokale fjernvarme

  • Du i dag varmer dit hus op med enten gas, olie, elvarme eller biokedel

  • Dit hus er en helårsbolig

  • Du køber en varmepumpe, som er enten A++ eller A+++ mærket

Disse simple krav gør det muligt for rigtig mange boligejere at få tilskud, og det er derfor bare med at komme i gang.